Final Four

2021.04.23. 11:00

Nagyváradra (is) figyel ma Európa

Fotó: maccabi.il

Sz. Z., J. A.

Izrael egyik legnagyobb városára, Tel-Avivra figyel ma Bihar megye – és nem csak – kosárlabda-szerető közönsége, hiszen kezdetét veszi a Nagyváradi VSK történetének egyik legfontosabb eseménye, a FIBA Európa Kupa négyes fináléjának (Final Four) első része, az elődöntő-sorozat. Az impozáns izraeli sportcsarnokban rendezett torna első mérkőzésén a házigazda Ness Ziona és az orosz Parma Perm lép pályára 15 órai kezdettel. Ezt követi 18 órától az általunk várva várt mérkőzés, a Nagyváradi VSK U–Ostrów Wielkopolski (lengyel) összecsapás. Mindkét találkozót az európai főfórum (FIBA) Youtube csatornája élőben közvetíti.

A váradi együttes elutazása előtt Cristian Achim rövid sajtótájékoztatót tartott, amelyen elmondta, hogy az elmúlt tíz év talán legerősebb csapata a jelenlegi, és hogy a fiúk az esélytelenség nyugalmával lépnek pályára. „Nagyon gyors és jól védekező együttes a lengyel, ezért nekünk a labda gyors járatásával el kell fárasztanunk az ellenfelet, akik nagyon jól felkészültek néhány kosarasom játékából, de ez nem aggaszt. Döntőt akarunk játszani!” – mondta Achim.

Borítókép:

Oroszlánbarlangban. Az impozáns Menora Mivtachim Arénában rendezik e hétvégén a Nagyváradi VSK részvételével a kosárlabda FIBA Európa Kupa négyes döntőjét. A 10.383 néző befogadására alkalmas csarnok az izraeli kosárlabdázás „temploma”, többször volt házigazdája az Euroliga négyes döntőjének és válogatott tornáknak. A patinás tel-avivi építményben számos világsztár is tiszteletét tette az évek során, Rod Stewart, Alicia Keys és a Scorpions mellett Jerry Seinfeld amerikai humorista is színpadra lépett a Menora Arénában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában