VSK

2021.01.18. 15:45

„Tündököltek” a váradi férfi kosárlabdázók

Két győzelmet aratott hazai pályán a Nagyváradi VSK U a férfi kosárlabda Nemzeti Liga legutóbbi fordulójában, amelyet Csíkszeredában rendeztek volna meg, ám a csíksomlyói tűzvész miatt „átköltöztették” Nagyváradra.

F. Á.

„Lekosarazták” ellenfeleiket a pályáról a Nagyváradi VSK U játékosai a múlt hétvégén, Nagyváradon megrendezett forduló alkalmával: előbb a Focşani VSK, majd a Csíkszeredai VSK volt a szenvedő alany. Az első találkozón meglepően nagy különbséggel, 112–68 arányban nyertek a hazaiak. Leginkább Aaron Broussard volt elemében, aki 18 ponttal a váradi együttes legeredményesebb játékosa volt, mellette Giordan Watson (17 pont), Stephen Holt (15), Nikola Markovics (13) és Cătălin Baciu (10) nyújtott kiemelkedő teljesítményt.

A vendégeknél pályára lépett az a Milos Pesics és Cătălin Petrişor, akik nem is olyan régen még a váradi piros-kék mezeket viselték, és mindketten bizonyították, hogy még most is helyük lenne a váradi együttesben: Milos például 17 pontot szerzet, emellett hét alkalommal szerezte meg a labdát saját palánkja alatt! A második találkozón már visszafogottabban játszottak a váradiak, igaz, az ellenfél, a Csíkszereda egy nagyobb „súlycsoportba” tartozó csapat volt, mint a Focşani. Watsonékat azonban ez sem zavarta meg, húsz pont különbséggel, 81–61 arányban diadalmaskodtak, és ezzel felzárkóztak a táblázaton a negyedik helyre a Voluntari, a Szeben és a Kolozsvár mögé. A következő tornát ismét Nagyváradon rendezik meg: január 20-án és 21-én a Bukaresti Dinamo, illetve a Craiovai SCM U lesz a VSK ellenfele. Mindkét találkozót 19 órától rendezik, és a Digi Sport élőben közvetíti azokat.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában