VSK

2020.12.15. 15:55

A váradi kosarasok megnyerték a hazai rendezésű tornát

Volt, hogy már húsz ponttal is vezettek, végül „csak” héttel nyertek (75–68) a Temesvár ellen vasárnap este a Nagyváradi VSK U férfi kosarasai az Antonio Alexe Sportarénában lebonyolított Nemzeti Liga-torna harmadik, utolsó fordulójában.

F. Á.

Harmadik, egyben utolsó találkozóját is megnyerte a Nagyváradi VSK U férfi kosárlabda-együttese a hazai rendezésű első Nemzeti Liga-tornán: vasárnap a Temesvári SCM csapata volt a házigazdák ellenfele, amely már a második negyedben „kapitulált”, az utolsó két negyedben már csak a váradiak hátát láthatták a temesvári fiúk, akiknek nem volt erejük arra, hogy utolérjék a hazaiakat. A hétpontos, 75–68 arányú váradi győzelem a teljes csapatnak köszönhető, de leginkább Holtnak, Zekovicsnak, Broussardnak és Watsonnak, akik húzóembereknek bizonyultak vasárnap. Az első negyed végén hat ponttal, nem sokkal a félidő vége előtt pedig már tizenöttel vezettek a vendéglátók, akik a harmadik etapban már hússzal is vezettek. Ezért gondolhatták azt, hogy kissé visszavehetnek a tempóból, aminek majdnem megitták a levét, hiszen a temesváriak sorra szerezték meg a labdát a saját palánkjuk alatt, és támadásaik kilencven százalékban eredményesek voltak. Így olvadt le a húszpontos előny hétre, ami azonban így is „elegendő” volt a győzelemhez. Pontszerzők, eredmények NAGYVÁRADI VSK U–TEMESVÁRI SCM 75–68 (24–18, 19–12, 19–19, 13–19). Antonio Alexe Sportaréna, nézők nélkül.

JÁTÉKVEZETŐK: Ciprian Stoica, Răzvan Opriş, Dan Narcis. SZÖVETSÉGI MEGFIGYELŐ: Doru Vinaşi. NAGYVÁRADI VSK U: Stephen Holt 15 (3x3 pontos), Aaron Broussard 14 (1), Giordan Lee Watson 8, Tudor Fometescu 4, Arturas Valeika 8, Enzo Vescan, Bogdan Nicolescu, Cătălin Baciu, Dragan Zekovics 12 (3), Nikola Markovics 14 (1). VEZETŐEDZŐ: Cristian Achim. TEMESVÁRI SCM: Nikola Gajics 6 (2), Claudiu Dragoste 2, Daniel Banciu 3 (1), Milos Komatina, Cristian Mocritchi, Adam Mirkovics 4, Dewis Stallworth IV 9, Lázár László 6, Alexandru Olah 10, Sherwood Brown 21 (2), Igor Mijajlovics 7 (1). VEZETŐEDZŐ: Dragan Petricevics. A nagyváradi tornán született eredmények, 1. JÁTÉKNAP, CSÜTÖRTÖK: Temesvári SCM–Galaci VSK 80–78, Nagyváradi VSK U–Târgu Jiui VSK 90–65. 2. JÁTÉKNAP, PÉNTEK: Târgu Jiui VSK–Temesvári SCM 63–71, Galaci VSK–Nagyváradi VSK U 69–87. 3. JÁTÉKNAP, VASÁRNAP: Galaci VSK–Târgu Jiui VSK 87–71, Nagyváradi VSK U–Temesvári SCM75–68.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában