Román Kupa

2020.10.18. 10:02

Bravúros győzelem Szatmárnémetiben

A múlt heti, Román Kupában aratott szilágysomlyói győzelme után szerdán folytatta idegenbeli remeklését a Váradszentmártoni CSC.

Jósa Attila

Ezúttal a harmadosztályú labdarúgó-bajnokság harmadik fordulójából (koronavírus-fertőzés miatt) elhalasztott mérkőzés pótlásaként Szatmárnémetiben a helyi VSK vendégeként léptek pályára Cosmin Bodea edző tanítványai. Ahogy Szilágysomlyón, úgy a szerdai mérkőzésen is Ionuţ Ban volt a szentmártoniak nyerőembere, a 60. percben egy 25 méteres lövéssel állította megoldhatatlan feladat elé a hazaiak kapusát (0–1). Nem mehetünk el szó nélkül Adrian Barabaş kapus fantasztikus teljesítménye mellett sem: a második félidő elején Habakuk szabálytalansága után büntetőhöz jutott a Szatmárnémeti VSK.

Svarczkopf István állt a labda mögé, Barabaş nagy vetődéssel hárította a próbálkozást. Korainak bizonyult a bihariak öröme, mivel az asszisztens jelezte, a kapus túl hamar elmozdult a gólvonalról, így Răzvan Lădar játékvezető megismételtette a tizenegyest. Ezúttal Cadar volt az ítélet-végrehajtó, azonban az ihletett formában védő Barabaş eszén ő sem tudott túljárni, ismét védett a szentmártoni hálóőr, sőt a kipattanó labdát kapura küldő Cadar második lövését is hárítva szinte őrületbe kergette a szatmárnémeti játékosokat. Győzelme révén a 8 pontos Váradszentmártoni CSC felzárkózott a tabella negyedik helyére, a dobogóról pedig csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul le.

Szombaton folytatódnak a harmadik liga küzdelmei, a Bihar megyei csapatok közül a Nagyváradi Luceafărul Szilágysomlyóra, míg a Nagyváradi CAO Nagysomkútra látogat. A szentmártoniakra is nehéz mérkőzés vár, mivel az éllovas Nagybányai Minaurt fogadják hazai pályán. További mérkőzések: Besztercei 1.FC GloriaZilahi SCM, Szatmárnémeti VSK – Dési Someşul. Jegyzőkönyv Szatmárnémeti VSK–Váradszentmártoni CSC 0–1 (0–0) Vezette: Răzvan Lădar (Zilah) – Doru Lucaciu (Kolozsvár), Alexandru Turian (Zilah). Gólszerző: Ionuţ Ban 60, p. VSK: V. Curileac – C. Vădan, L. Tincău, Fl. Mureşan, Fl. Ionescu, Nyeki, Svarczkopf, K. Barth, V. Chitaş, R. Ziman, Zsiga. Vezetőedző: Ritli Zoltán. CSC: Barabaş – Fl. Pop, D. Lupşe, A. Pintea, M. Arsene, P. Andraş (15. p. D. Sfârlea 78. p. R. Pop), Habakuk, Al. Sorian, I. Ban, R. Baciu, P. Suciu. Vezetőedző: Cosmin Bodea.

Borítókép: Szatmárnémeti VSK nem bírt a bihariakkal

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában