Váltás

2020.10.22. 10:57

Bölöni László lett a Panathinaikosz új vezetőedzője

Az erdélyi szakember megbízatása 2022 nyaráig szól, éves fizetése pedig eléri a 400 ezer eurót.

Jósa Attila

A Panathinaikosz rosszul kezdte az új idényt, négy forduló alatt csupán két pontot szerzett a görög élvonalban, így a múlt héten megvált spanyol trénerétől, Dani Poyatostól, akit júliusban neveztek ki. Bölöni legutóbb Belgiumban dolgozott, augusztusban aláírt a Bajnokok Ligája selejtezőiben induló Genthez, ám mindössze huszonöt napig maradt a klub alkalmazásában, miután a (szerintük) túlságosan is a biztonságra törekedő edző taktikája ellen fellázadtak a játékosai.

A keddi hivatalos bemutatásán a 67 éves szakember felvázolta elképzeléseit a csapat várható játékrendszeréről, edzői filozófiájáról és arról, hogyan tudná újra nagygyá tenni az utóbbi tíz évben a középmezőnyben vergődő, egykoron rendszeresen a Bajnokok ligájában szereplő athéni klubot: „Először is, meg kell találnunk a betegséget, amelyben a páciens szenved. Szeretném minél hamarabb diagnosztizálni, hogy megtalálhassam rá a legjobb gyógyszert. (…) Sok éve ismerem a Panathinaikoszt, és nagyon tisztelem a klubot. Elég, ha csak Puskás Ferenc munkásságára és az 1971-es BEK-ezüstéremre gondolok. Három szóban fogalmaznám meg, amit számomra a csapat jelent: kultúra, szenvedély és történelem.”

Borítóképünkön: Bölöni László

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában