„Van esélyünk”

2020.03.04. 13:23

Támogatás továbbra sincs, a céljuk mégis a feljutás

A tervezettnél egy héttel korábban, már március 6-8. között megrendezik a másodosztályú női röplabda-bajnokság elődöntő tornáját, amelynek házigazdája az oltyán főváros, Craiova lesz. A négy csapat között idén is ott lesz a Nagyváradi Egyetem SK.

Forrás: sportschau.de

Farkas Z. Ádám

A vicc szerint, a horgász olyan szegény volt, hogy amikor kiült a vízpartra, a kacsák etették kenyérgalacsinnal… Nem sok túlzással, valahol ilyen szinten van pénze a Nagyváradi Egyetem SK másodosztályú női röplabda csapatának is, amely ennek ellenére részt vesz az A1 osztályba jutást eredményező selejtezős elődöntő tornán Craiován. A lányok attól függetlenül is sokadjára próbálják meg a feljutást (két éve sikerült nekik, de a tőke hiányában visszaléptek a sorozattól), hogy a támogatók feléjük se néznek. A Nagyváradi Egyetemtől kapott kevéske pénz pedig csak épp arra elég, hogy fedezze az utazást, meg a szállást. A váradi lányok azonban hosszú ideje alkotnak csapatot, sőt egy nagy családot, ezért nem hajlandóak feladni, veszni hagyni a befektetett munkát.

Miután a váradi alakulat az alapszakaszban a második helyen végzett a mezőnyben magasan legjobb Marosvásárhelyi Medicina mögött, nem kellett pótselejtezőt vívniuk, azaz alanyi ágon résztvevői az elődöntő tornának, amelynek házigazdája Craiova lesz ezen a hétvégén. A lányok célja a második hely megszerzése lesz, hiszen ez biztosítaná számukra az első osztályban való szereplést. A március 6-8. között sorra kerülő tornán a váradiak ellenfele a Marosvásárhelyi Medicina, a Tordai ISK és a házigazda Craiovai ESK lesz, a sorsolást március 5-én ejtik meg a csapatvezetők részvételével.

„Van esélyünk”

„Nincs mit veszítenünk, ezért játszani megyünk, és ha lehet nyerni minden ellenféllel szemben. Nem lesz könnyű feladatunk, hiszen a Marosvásárhely sokkal jobb csapat, mint a miénk, a Tordai ISK sokat fejlődött az alapszakasz során, a Craiova pedig hazai közönség előtt játszik, ami nagy előny. Ráadásul sok a sérült játékosunk, akik remélhetőleg a torna kezdetéig, ha nem is 100 százalékosan felépülve, de játékra tudnak jelentkezni” – nyilatkozta Mariana Szabó-Alexi, az Egyetem SK vezetőedzője.

A váradi keret: Anca Pașca (csapatkapitány), Ana Maria Radu-Fîcă,

Iuliana Fîcă, Alexandra Breban, Andreea Maxim, Roxana Haidu, Adamcsik Daiana, Giulia Blaj, Diana Telian, Andreea Grosu, Flavia Chiș, Mădălina Pura, Denisa Năstruț, Bikfalvi Alexandra. Edzők: Mariana és Paul Szabó-Alexi.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában