Nagyváradi Városi Sportklub

2020.02.13. 18:00

Fekete Sas „repkedett” a teniszpályák felett

A Fekete Sas Kupa ötödik kiírását rendezte meg a Nagyváradi Városi Sportklub tenisz szakosztálya február 8-10. között. Az eseményen 10-14 éves fiúk és lányok versenyeztek.

Szántó F. Ádám

Ötödször rendezték meg idén – február 8-10. között – a Fekete Sas Kupa elnevezésű tenisztornát, amelyen 10 és 14 éves fiúk, illetve lányok versenyeztek korcsoportjuk szerint. A seregszemle szerepel a Román Tenisz Szövetség hivatalos naptárában is, így azon nem csak nagyváradi teniszezők vettek részt, hanem érkeztek játékosok Kolozsvárról, Aradról, Temesvárról és Szatmárnémetiből is. Az Antonio Alexe Sportaréna szomszédságában lévő tenisz-komplexumban lebonyolított verseny fő bírája Ioan Mărginean, segítője Mihaela Nicorici volt (mindkettő Nagyváradról).

Győztesek, 10 ÉVES LÁNYOK (8 sportoló): Andreea Olariu (Temesvári Sport 4 Fun SK); FIÚK (13): Patrik Bolduț (ACS Sergiu Carp TC). 14 ÉVES LÁNYOK (8): Oana Marian Flonta (Zilahi VSK); FIÚK (14): Cristian Leontidis (Nagyszalontai Metalul).

Téli Kupa

Tenisz Európai Téli Kupa néven bonyolítottak le a múlt héten a portugáliai Lousada városában rangos tenisz csapatversenyt gyerek és ifjúsági korosztályúak részvételével. Nagyváradot, ezzel egyidejűleg Romániát Patricia Goina játékos és Ionuț Hodișan képviselte. A 16 éves lányok korcsoportjában indult Goina és társai a negyeddöntőben 3:0 arányban legyőzték Izraelt, viszont a fináléba jutásért kiírt találkozón szintén 3:0-ra kaptak ki Svájctól, így a nyolccsapatos mezőnyben a román lányok a harmadik helyet szerezték meg. A bronzmeccsen a váradi kislány 6:1, 5:7, 6:4 arányban nyert a bolgár Mihaela Tsoneva ellen, hozzásegítve Romániát a bronzéremhez. Patricia Izrael ellen párosban nyert, viszont a Svájc elleni meccsen elveszítette egyes mérkőzését. A válogatottat Ionuț Hodișan készítette fel, a VSK-nál Patriciát Bogdan Sturzu, Andrei Dărăban és Marius Marinău edzi.

Borítókép: Lousada Tenis Atlantico (Facebook)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában