Sport

2019.11.27. 12:46

Tengo és Cash, azaz a lábteniszhez is készpénz kell!

Mint eső után a gomba, úgy nőnek fel a lábteniszező tehetségek Nagyszalontán. Az örömhír, hogy a hajdúvárosban már nem csak a fiúk körében népszerű, a más néven tengoként is becézett sportág, hanem egyre több leány is űzi azt.

A román tengoválogatott jól szerepelt a szentesi Európa-bajnokságon

Farkas. Z. Ádám

Tengo és Cash! Ezúttal nem a népszerű – Sylvester Stallone és Kurt Russell főszereplésével játszott – mozifilmre gondolok, hanem a tengóra, mint Európa szerte egyre inkább elterjedt sportágra, no meg annak űzéséhez elengedhetetlen készpénzről. Mert manapság már nem elég csak szeretni a sportot, akárcsak minden sportágban, a lábteniszben is sok pénz kell ahhoz, hogy valaki elinduljon a csúcs felé, arról már nem is beszélve, mennyi „cash” kell, hogy meg is hódítsa azt.

Nagyszalontán pedig ezt már évek óta tudják, a helyi Tengo SK számtalan országos bajnokot, sőt világbajnokot is kinevelt, ugyanakkor nem feledkezett meg az utánpótlásról sem. Ez pedig évről évre meghozta a gyümölcsét, akárcsak idén, amikor a hajdúvárosi klub felnőtt csapata országos bajnok lett, játékosai eredményesen szerepeltek a nemzetközi versenyeken, és sokan közülük eljutottak a román, sőt a magyar válogatottba is.

Európa-bajnokságon

Legutóbbi szereplésükre is büszkék lehetnek, hiszen a november 18-21. között a magyarországi Szentesen megrendezett utánpótlás korú lánbtenisz Európa-bajnokságon számos jó teljesítményt nyújtottak a szalontaiak a román válogatott színeiben. Az id. Soreán László edző által felkészített négy játékos közül Andreea Neag szerepelt a legjobban: három aranyérme mellett egy második helyet is nyert! A tengós lány előbb a vegyes hármasban (a csapatnak tagja volt még a szintén szalontai Denis Purja) bizonyult verhetetlennek. Andreea szintén aranyérmes lett – duót alkotva Anemaria Gherghelel – női párosban, és triplában is. Egyedül vegyespárosban nem sikerült a dobogó legmagasabb fokára felállnia,

oldalán klubtársával, Norbert Lăzăuval második helyezett lett. Norbert egyébként triplában és duplában (itt klubtársa, Halász Dániel volt a párja) is bejutott a döntőbe, ám ott mindannyiszor magyarországiak győzték le csapatát. Főleg a páros finálé volt drámai, az elsőség sorsa ugyanis a harmadik szettben dőlt el, amikor a román csapatnak már meccslabdája is volt, viszont a magyarok sorozatban három labdát nyerve megfordították az eredményt, s övék lett a legfényesebb érem.

A nemzetek közötti rangsorban – köszönhetően annak is, hogy minden egyes döntőben ott volt – Románia végzett az élen, betudhatóan a nyolc arany- (3-3 a női, illetve a vegyesszámokban, kettő pedig a férfiak megmérettetésében), és az öt ezüstéremnek (három az ifik, illetve 1-1 a vegyes és a felnőtt versenyben).

„Idén sokkal kiegyensúlyozottabb volt a mezőny, az érmekért folytatott harcba ezúttal több nemzet is beleszólt, úgy mint Magyarország, Moldova, Dánia és Franciaország – mondta el lapunknak id. Soreán László. – Elégedett vagyok az eredményekkel, főleg az ifjúságiak hozzáállása tetszett, akik annak ellenére, hogy elvesítették a döntőjüket, emelt fővel tették azt. Így van ez a sportban, egyszer nyersz, másszor veszítesz, a legfőbb viszont az, hogy mindkettőt a sportszerűség határain belül tedd, mert ez volt és mindig is ez lesz a jellemző a lábteniszre”.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában