tabéry

2021.06.08. 17:34

Eredményt hirdettek a Tabéry-novellapályázaton

János Piroska

Minden eddiginél több pályamunka érkezett be a hetedik alkalommal meghirdetett Tabéry Géza novellapályázatra – jelentették be a szervezők a hétfői díjátadón. A Partiumi Keresztény Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Tanszéki Csoportja és a Holnap Kulturális Egyesület által meghirdetett pályázatra idén 34 írás érkezett. A pályázat célja publikálási lehetőséget biztosítani fiatal novellaszerzők részére, s mindazoknak, akik rövidprózai munkáikkal értő szakmai értékelés, megítélés alapján kívánnak megmutatkozni a kortárs irodalmi életben. Az elmúlt évek tapasztalatai szerint a Tabéry-novellapályázat valódi tehetséggondozó műhelyként kezd működni – mondta el a Partiumi Keresztény Egyetem amfiteátrumában tartott díjátadón Albu-Balogh Andrea egyetemi adjunktus, zsűritag. A beérkező írásokat egy öttagú zsűri bírálta el: Albu-Balogh Andrea adjunktus, Antal Balázs adjunktus, Boka László egyetemi docens, Tasnádi-Sáhy Péter rendező, dramaturg, Szűcs László, az Újvárad főszerkesztője.

A hetedik Tabéry Géza novellapályázaton első helyezést ért el Buna Blanka Boróka (Kézdivásárhely), második lett Tankó Andrea (Sepsiszentgyörgy), harmadik díjat kapott Pataki Anett (Kajászó, Magyarország) és Kovács Balázs (Bakonycsernye, Magyarország). Dicséretben részesültek: Sólyom Bíró Orsolya (Gyergyószentmiklós), Hajdú Gréta (Magyarország), Aux Eliza (Budapest, Magyarország), Nánia Hanna (Kézdivásárhely), Marton Máté (Szlovákia). Az Újvárad különdíját nyerte el Dobó Dorottya (Budapest, Magyarország). A következő napokban a zsűri által tíz, legjobbnak minősített írást az Újvárad honlapján közönségszavazásra bocsátják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!