Előadás

2020.09.09. 20:34

VANmeSE a várszínpadon

Szeptember 16-án, 18.30-tól a Nagyváradi Vár nyári színpadán tűzi műsorra a Nagyvárad Táncegyüttes VANmeSE című, gyermekeknek és családoknak szóló táncelőadását. A produkció, amit a nemrég elhunyt Kossuth-díjas Foltin Jolán rendezett, kortárs magyar költők verseinek, valamint népi gyermekjátékok felhasználásával készült.

Az előadásról, a rendező korábban így nyilatkozott: „A mai kisgyermekek mindennapjaiban egyszerre megférnek a hagyományos gyermekdalok és játékok, a számítógépes nyelvezet, régi mesék és új történetek, csuhé baba és kindertojás, a körülöttük lévő világ modern elemei. Ezt az új összhangot keressük mai költők gyermekszemüveggel írt, friss verseivel, ritmusjátékokkal, sok-sok zenével és tánccal. Változnak az idők, változnak a gyerekek, változnak a versek. Egyre eszesebb fiaink és lányaink életét a költészet és a zene gazdaggá és teljessé teheti.”

A VANmeSe szeptember 16-ai előadására jegyek a színház jegypénztárában, valamint online, a www.biletmaster.ro oldalon kaphatók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!