Hangverseny

2020.08.18. 13:12

Ave Maria-koncert a püspöki palota kertjében

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség, illetve Oláh Gabriella, a székesegyház kántora, kórusvezető fő szervezésében az idén is megtartották a hagyományos Ave Maria-koncertet, mely tulajdonképpen lezárta a Nagyboldogasszony ünnepe kapcsán meghirdetett eseményfüzért (triduum, szentségimádás, főpapi szentmise, illetve templombúcsú).

Ciucur Losonczi Antonius

A koronavírus-járvány okozta körülményekhez igazodva, az előírt óvintézkedések tiszteletben tartásával a helyszín ezúttal a püspöki palota kertjének amfiteátruma volt, amihez természetesen az is hozzájárult, hogy az utóbbi időben ez is rendbe lett téve. A koncert ezen kívül azért is rendhagyónak számított, mivel több szülő-gyermek páros is zenélt a közös fellépések során.

Az érdeklődőket házigazdaként Böcskei László megyés püspök köszöntötte. Úgy fogalmazott: a programot azért készítették elő, hogy „a lelkünket kiemelje a megszokottból és az ég felé irányítsa a gondolatainkat”.

A továbbiakban közreműködtek: Costin Éva – hegedű, Costin Albert – hegedű, Anca Gincă – hegedű, Ioana Gincă – hegedű, Ichim Beáta – gordonka, Kurucz Tibor – hegedű, Kurucz Virág – hegedű, Oláh Gabriella – hegedű, Székely-Oláh Boglárka – hegedű, Gyöngyi Țurcanu – hegedű, Raluca Țurcanu – hegedű, Vasile Vulturar – brácsa és Tóth-Fábián Tamás – nagybőgő. Elhangzott: J. S. Bach: a-moll szonáta (Andante és Allegro), Ignaz Pleyel: Duett op. 48., nr. 2., G. P. Telemann: Koncert 4 hegedűre, L. Cherubini: Ave Maria, G. Caccini: Ave Maria, Wolf Péter: Ave Maria, J. Pachenbel: Canon és Gigue, A. Vivaldi: Koncert 4 hegedűre, G. F. Händel: Lascia chio pianga, W. A. Mozart: Sinfonietta. A hálás közönség hosszan tartó tapssal köszönte meg a színvonalas műsort.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!