Törikedvelőknek

2020.02.25. 13:30

Indul az idei Szacsvay Akadémia

A Szacsvay Akadémia a nagyváradi és Bihar megyei történelemkedvelők egyik legfontosabb szakmai fóruma, amely az RMDSZ Bihar megyei szervezetének kezdeményezésére indult el 2011-ben, és az évek folyamán a magyar történész társadalom legjelesebb képviselőit hozta el Váradra egy-egy előadás erejéig. Az Akadémia történelem moduljának szakmai irányítója ezúttal is Romsics Ignác Széchenyi-díjas magyar történész, akadémikus (képünkön), ő vállalta el azt a feladatot, hogy az idei, 9. évad tematikáját összeállítja és kijelöli a meghívottakat.

A 2020-as sorozat témája: Magyar forradalmak és szabadságharcok. Az első előadást február 27-én, csütörtök 18 órától tartja C. Tóth Norbert, a Magyar Tudományos Akadémia doktora, a Magyar Országos Levéltár Magyar Medievisztikai Kutatócsoportjának tudományos főmunkatársa, Dózsa György parasztmozgalma címmel. A helyszín ezentúl a Fekete Sas-palotában működő Ifjúsági Központ előadóterme (az RMDSZ megyei székháza, az első emeleten). Szeretettel hívnak és várnak minden történelemkedvelőt!

A borítóképen C. Tóth Norbert szerepel

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!