Munkálat

2024.04.04. 16:45

Több mint kétszáz parkolóhely létesül

Forrás: oradea.ro

ERDON-összeállítás

A nagyváradi Milcovului és Andersen Nexö utcákon alakít ki több mint kétszáz parkolóhelyet a helyi önkormányzat. A polgármesteri hivatal sajtóosztálya arról számol be, hogy Florin Birta polgármester és Marcel Dragoș alpolgármester szerdán találkoztak a környékbeli lakókkal, akikkel ismertették a város terveit. 

Ott már zajlik is a munka, a lebontott, illetve a bontásra váró garázsok helyén mintegy 230 parkolóhelyet alakítanak ki. Az önkormányzat becslése szerint április végéig 150 garázst bontanak le. Ezt követően történik meg a parkolóhelyek kialakítása, felfestése, megszámozása és átadása a lakótársulásoknak. Első körben a Martin Andersen Nexö utcán alakítanak mintegy 130 parkolóhelyet, a teljes munkálatot pedig május végéig fejezik be. A polgármester arról tájékoztatta a lakosokat, hogy az út jobb oldalán a Mol-benzinkút felé vezető irányban megerősítik a töltést, ugyanakkor két új közúti sávot is kialakítanak, menetirányonként egyet. Ugyanott az út jobb oldalán 90, illetve 45 fokban felfestett parkolóhelyeket alakítanak ki, míg az út bal oldalán a közúttal párhuzamos parkolóhelyeket festenek fel. A munkálatok során járdát is építenek. „Az első szakasz befejezése után, a második szakaszban lebontjuk a Milcovului utcai garázsokat és új parkolóhelyeket hozunk létre a Mureșului utca, a vasútvonal és a MOL benzinkút által határolt szakaszon. Itt is legalább száz parkolóhelyet alakítunk ki, a munkálatok augusztus végére fejeződnek be. Ezt követően a környékbeli lakótársulások döntenek majd arról, hogy az újonnan kialakított parkolóhelyeket lakóhelyi parkolóhelyekké alakítják-e át, vagy azokat ingyenesen lehet majd használni” – idézi a közlemény Florin Birta szavait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában