Állatvédelem

2024.04.17. 17:30

Összegyűltek az aláírások

Sikerült határidőre összegyűjteni a szükséges aláírásokat, így a nagyváradi kutyamenhely ügye a helyi tanács napirendi pontjai közé kerülhet. A gazdátlan kutyák körülményeinek javításáért küzdő önkéntesek április 13-ig 15.000 aláírást gyűjtöttek össze, 5000-el többet, mint amennyi szükséges volt. Viszont ezek közül csak az érvényes aláírásokat (nagyváradi lakcímmel rendelkező személyek, akik személyes adataikat is megadták) adhatják le a váradi helyi tanács titkárságára. „Nagyon örülünk, hogy sikerült összegyűjteni az aláírásokat. Most központosítjuk, majd leadjuk ezeket az önkormányzatnak, valószínűleg jövő héten. Reméljük, hogy javaslataink legalább egy részét támogatják majd a helyi képviselők, és javulnak a körülmények a váradi kutyamenhelyen” – mondta el a Bihoreanulnak Gabriela Jurjea, az egyik önkéntes.
A nagyváradi állatvédő önkéntesek egy csoportja azért kezdett aláírásgyűjtésbe tavaly novemberben, hogy építő jellegű ötleteik, kéréseik és javaslataik a helyi tanács elé kerülhessenek. Összességében azt szeretnék, ha a Grivei kutyamenhelyen jelenleg uralkodó körülmények jelentős mértékben javulnának, és ha az állatvédő szervezetek és a menhely között minél szorosabb együttműködés alakulna ki. Az önkéntesek által összeállított projektet a városi tanácsnak jóvá kell hagynia, később kiderül, hogy az önkormányzati képviselők támogatják-e a kezdeményezést vagy sem. Azt ugyanakkor nem lehet tudni, hogy az előterjesztés mikor kerül napirendre, hiszen az állampolgári kezdeményezéseket szabályozó törvény nem ír elő határidőt erre vonatkozóan.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában