Eredmények

2024.04.08. 14:14

Jól teljesítettek a művészetis diákok a különböző versenyeken

A Nagyváradi Művészeti Líceum diákjai ebben a tanévben is kimagasló eredményeket értek el az olimpiák és versenyek megyei, illetve regionális szakaszain, tájékoztatta portálunkat Nagy Gabriella igazgatóhelyettes. Többen közülük továbbjutottak az országos megmérettetésre is.

Ciucur Losonczi Antonius

A Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszán első helyen végzett Herman Borbála (V. C, felkészítő tanár: Pălcuț-Bereczki Andrea), Herman Róza (VII. C, felkészítő tanár: Mados Andrea) és Pozsár Cyinthia (XI. D, felkészítő tanár: Pălcuț-Bereczki Andrea) is. Gál Hanna-Nóra (VII. C) a Simonyi Zsigmond helyesírási verseny megyei II. helyezettje, és továbbjutott az országos szakaszra. Felkészítő tanára: Mados Andrea. Bacsó Ágnes (VIII. C) és Herman Róza (VII. C) I. díjat hoztak el az Őszirózsa népdaléneklési verseny országos szakaszáról, Szentesről, ahol Herman Borbála (V. C) dicséretet kapott.

A Teleki Pál földrajz-földtan verseny megyei szakaszán második lett Gergely Csongor (VIII. C), aki az országos szakaszra is kijutott, harmadik helyen végzett Varga Ákos (VII. C), valamint dicséretben részesült Keserű Márton (VII. C). Mindhármójuk felkészítő tanára Deák Irén. Varga Luca (V. C) és Gyulai Naomi (VI. C) a Fától fáig, verstől versig országos versmondó verseny Bihar megyei továbbjutói között vannak az országos szakaszra, felkészítő tanáruk: Pălcuț-Bereczki Andrea, akárcsak a VII. C osztályos tanuló Gál Hanna-Nóra, akit Mados Andrea tanárnő készített fel, szintén ezen a versenyen. A romániai magyar kisebbség történelme és hagyományai olimpia megyei szakaszának III. helyezettjei lettek a hetedik osztályosok között Gál Hanna Nóra és Varga Ákos, valamint szintén III. helyezést értek el a hatodik osztályosok között Dajka Evelin Edina és Oprea Márk. Felkészítő tanáruk Nagy Gabriella igazgatóhelyettes.

A református vallásolimpia megyei szakaszának I. helyezettje lett a XI. D osztályos Pozsár Cynthia, II. helyen végzett a IX. E osztályos Béres Tamara, mindketten továbbjutottak a verseny országos szakaszára. Dicséretben részesültek továbbá Varga Luca, Pál Dóra V. C, valamint Deák Aliz és Oláh Richárd VI. C osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Szilágyi Judit. A római katolikus hittanolimpia megyei szakaszán III. helyezést ért el Nagy Gergely (V. C), dicséretben részesültek Sabo Lilla (V. C), Mátyás-Józsa Édua (VII. C) és Juhász Viktória (IX. E) tanulók. Felkészítő tanáruk: Mátyási Fischer Enikő.

Paniti Antónió (VI. C) a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen megyei I. helyezett lett, így ő fogja Bihar megyét képviselni a 2024-es országos döntőn. Felkészítő tanára: Negru Andrea. Rónai Boglárka (XI. D) a képzőművészet (festészet) olimpia megyei szakaszának I. helyezettje lett, így továbbjutott a verseny országos szakaszára. Felkészítő tanára: Rácz Eliza. Lipcsei Rebeka (XI. E) műépítészet,  formatervezés szakos diák I. helyezett lett az olimpia megyei szakaszán, és továbbjutott az országos szakaszra, Szabó Lilla pedig II. helyezett lett, felkészítő tanáraik: Kovács Anett és Meza Andreea. Naphegyi-Boldis Zsófia (XII. D) a képzőművészet (kerámia) olimpia megyei szakaszán szintén I. helyezést ért el, így továbbjutott a verseny országos szakaszára. Felkészítő tanárai: Jankó-Szép Noémi és Fábián Emőke. Jól teljesítettek a hangszeresek is: Paniti Antónió (VI. C, trombita szak), az olimpia megyei, valamint regionális szakaszának I. helyezettje, így továbbjutott az országos szakaszra. Kerezsi Vilmos  (VII. C, trombita szak) II. helyezést ért el a hangszeresek olimpiájának regionális szakaszán, Kolozsváron. Felkészítő tanáruk Vura János, zongorán kísérte őket Catona Ábel tanár.

„Ezek az eredmények mind azt bizonyítják, hogy a művészeti líceumban ugyanolyan szinten biztosított a színvonalas oktatás és nevelés a művészeti tantárgyak mellett a többi kötelező, kerettantervben szereplő hagyományos tantárgy esetében is. Szeretném megköszönni a kedves szülőknek is a mindenkori támogatást és a bizalmat. Külön dicséret és tisztelet illeti a felkészítő tanárokat is, akik kimagasló tudásukkal nap mint nap a lehető legjobbat hozzák ki a diákokból” – hangsúlyozta Nagy Gabriella.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában