Koncert

2024.04.23. 15:40

Ismét a Posticumban koncertezik a Napfonat

Forrás: magyarnemzet.hu

Sajtóanyag

Az öttagú női a cappella együttes decemberi teltházas adventi koncertje után áprilisban ismét ellátogat Nagyváradra bemutatni a négy őselem tematikájára íródott Harmatcseppben él a világ bennem című nagylemezük zenei anyagát is, mely a föld, levegő, tűz és víz minőségeit próbálja énekhanggal közelebb hozni a hallgatóhoz és érzékenyíteni az életet adó elemekhez való kapcsolatát. A lemez felkerült a világ legjelentősebb világzenei toplistájára, a World Music Charts Europe 11. helyére. Az album előfutára, a Mint a zápor pedig bekerült a Dal 2022 című műsor döntőjébe, a legjobb nyolc produkció közé. Az április 28-án, vasárnap este 19 órától kezdődő koncertre a belépés ingyenes.

Az együttesről

A Napfonat különleges színfoltja a magyarországi zenei palettának, hiszen a formáció öt énekesnő, öt frontember találkozása, alkotói közössége, akik együtt a világzene tágas és sokszínű műfajában tevékenykednek. Saját szerzeményeket, valamint magyar és más kultúrák népdalait dolgozzák fel polifonikus hangzásba öltöztetve. 2021 tavaszán debütáltak első, Szól a világ című nagylemezükkel, mely a Hangvető gondozásában jelent meg és bekerült a 2022 Fonogram – Magyar Zenei Díj az év hazai világ- vagy népzenei albuma kategória jelöltjei közé. Koncerteztek már a Bánkitó, a Fishing on Orfű, a Művészetek Völgye, az Everness, a Campus, a Sziget Fesztiválon. Több alkalommal meghívott vendégei voltak Palya Beának, akinek legújabb, Lélekzet című albumán két dalban is közreműködnek. Bekerültek a Hangfoglaló Program 2020-as évadának nyertesei közé.
2021 szeptemberében Sena Dagadu felkérésére felléptek a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus keretében a Szent István Bazilikában, majd Ferenc pápa zárómiséje előtt a Hősök terén. 2022 májusában ismét közösen koncerteztek a Magyar Zene Házában egy különleges afrikai-magyar műsor keretében. 2021-ben meghívott vendégei voltak a Művészetek Palotájában megrendezett a Népzene Ünnepe című nagy múltú népzenei és világzenei gálának, koncerteztek még abban az évben Lengyelországban, Csehországban, illetve egy háromállomásos finn és észt turné keretében mutatták be külföldön is adventi műsorukat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában