Egészség

2024.04.18. 16:51

Ingyenes fogkezelés

Forrás: DASO

ERDON-összeállítás

Új, ingyenes fogászati programot indított a Nagyváradi Szociális Ellátási Igazgatóság (DASO) a város oktatási intézményeibe járó, elemi osztályos tanulóknak. A barázdazárást a fogorvosok az iskolai fogászati rendelőkben végzik el. Ez egy fájdalommentes, biztonságos, hatékony, rövid időn belül elvégezhető eljárás, ami nem igényel érzéstelenítést. A kezelés során betömik az őrlőfogak rágófelszínén elhelyezkedő barázdarendszert, így meg lehet előzni a maradó- és tejfogak rágófelszínének szuvasodását, valamint az ezzel járó fájdalmat is, továbbá könnyebbé és hatékonyabbá válik a fogmosás, illetve a fog is ellenállóbb lesz. „A statisztikák szerint a gyermekek 8 éves korukig hajlamosabbak a fogszuvasodásra. Célunk az iskolákban működő négy fogászati ​​rendelőn keresztül a fogszuvasodás megelőzése, hogy a gyerekeknek a lehető legerősebb fogaik legyenek. Köszönöm fogorvos kollégáinknak, hogy elindították ezt a kampányt, amit már elkezdtünk népszerűsíteni az iskolákban, és úgy látom, hogy van érdeklődés a tanulók részéről” – mondta el Anca Grama, a DASO igazgatója.
Az ingyenes kezeléshez előzetes időpont-foglalás szükséges a négy iskolai fogorvosi rendelő egyikénél az alábbi telefonszámokon: Onisifor Ghibu Főgimnázium – 0771-052-503; Mihai Eminescu Főgimnázium – 0771-052-508; Aurel Lazăr Elméleti Líceum – 0771-052-399; Emanuil Gojdu Főgimnázium – 0771-052-397.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában