Munkálatok

2024.04.25. 08:36

Ideiglenes úttal próbálják tehermentesíteni a forgalmat

Ideiglenes utat létesítettek a nagyváradi Borsi úton épülő felüljáró közelében, hogy ezzel is tehermentesítsék a forgalmat. Ennek nyomán remélhetőleg megszűnnek a dugók a környéken.

Forrás: ebihoreanul.ro

BN-összeállítás

Tavaly december óta alakulnak ki rendszeresen hosszú kocsisorok Nagyvárad irányába a Borsi úton, az ipari park mellett, itt ugyanis a munkálatok miatt körülbelül egy kilométer hosszan egy sávra korlátozták a forgalmat. A torlódás elkerülése érdekében a felüljárót kivitelező vállalat az építőteleptől mintegy 200 méterre egy ideiglenes utat alakított ki a zöldövezeten, hogy az autósok minél hamarabb visszatérhessenek a kétsávos részre a Borsi úton. Az ideiglenes utat szerdán nyitották meg az autósok előtt. Egyébként a felüljáró kivitelezésének a munkálatai mintegy harminc százalékban készültek el eddig. Áthelyezték a közműhálózatokat, megépítették az alapot és a pillérek is állnak már, most következik a híd fémszerkezetének a felhelyezése. A szerződés értelmében a felüljárót jövő év végéig kell megépíteni, de a váradi polgármesteri hivatal tárgyalásokat folytatott a kivitelezővel arról, hogy a hidat akár már idén szeptemberben megnyissák a forgalom előtt. A kivitelező egyébként a Freyrom cég vezette konzorcium, a kivitelezési szerződés értéke 53,7 millió lej áfa nélkül. A beruházás magába foglalja az 1043 méter hosszú felüljáró megépítését az 1. országúton, az intermodális szállítási csomópont közelében lévő körforgalom fölött, továbbá egy 2,2 kilométer hosszú összekötő út építését, ami keresztezi a váradi körgyűrűt az A3-as autópályával összekötő utat, valamint az intermodális szállítási csomópontba vezető 665 méter hosszú út megvalósítását is. A beruházás anyagi költségeit az Országos Helyreállítási és Reziliencia Alapból (PNRR) finanszírozzák.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában