Kiállítás

2024.04.24. 09:01

Három tárlatnyitó az EFA Kiállítási Központban

Fotó: Hős Norbert

BN-összeállítás

A 32. Festum Varadinum előrendezvényeiként három tárlatnyitóra is sor kerül ezen a hétvégén a vár E épülettestének földszintjén működő EFA Kiállítási Központban. A szervező az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület, együttműködő partnerek a Summit Agro Románia, valamint a Nagyvárad és Térségét Népszerűsítő Egyesület (APTOR-Visit Oradea). Április 26-án, pénteken 18 órától a Mezey Lajos Galériában Hős Norbert szabadkai fotóművész Metamorfózis című egyéni kiállítását nyitják meg. Hős Norbert a Kárpát-medencei Magyar Fotográfiai Társaság tagja, és először mutatkozik be Nagyváradon. A tárlaton a portré-, tájkép-, absztrakt és makrófotózás műfajaiból válogatott. Állatvilágot bemutató ciklusokat láthatunk, melyek közül több fekete-fehér technikával készült. Egy órával később, 19 órától a Mihai Stegerean Galériában Ótos Annabella újvidéki fotóművész Első találkozás Viviannal című tárlatát avatják, mely bemutatja az otthoni szülés különleges pillanatait művészi fotókon keresztül. A látogatók betekinthetnek azokba az élményekbe, amelyek az új élet világra hozatalát mutatják be lencsevégen keresztül. Április 27-én, szombaton 17 órakor a Vilidár István Galériában Szeifried Zoltán kisvárdai festő-grafikus Szent László – A lovagkirály életéből… című grafikai és festmény kiállításának megnyitóját tartják, mely Szent László életútját mutatja be, társszervező az M. M. Pódium Kulturális Egyesület.
Mindhárom vernisszázson Tóth István fotóművész, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület alapító-elnöke köszönti az érdeklődőket, a zenei pillanatokról Thurzó Sándor József brácsaművész, a Sola Fide Kulturális és Közösségi egyesület tagja gondoskodik. Az alkotások láthatók lesznek a digitális képernyővel rendelkező közösségi közlekedési járműveken is. A három kiállítást május 17-ig lehet majd megtekinteni díjmentesen. Hétfőn és szerdán 9.30–18, illetve kedden, csütörtökön és pénteken 10–14 óra közt, a Vilidár István Galéria esetében pedig hétköznap 8–20 óra közt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában