Közgyűlés

2024.04.10. 17:45

Bihar megyei személyiségek is vannak az EMKE díjazottjai között

Nyilvánosságra hozták az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) idei díjazottainak névsorát. Április 13-án, szombat délután 15 órakor tartják az EMKE-díjak ünnepélyes átadását a kolozsvári Protestáns Teológiai Intézet (PTI) dísztermében.

BN-összeállítás

A díjátadót megelőzően szintén a PTI dísztermében kerül sor délelőtt 11 órától az egyesület éves közgyűlésére – derül ki a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményből. A rendezvény programtervezete szerint 11 órakor megnyitóbeszédekkel, köszöntésekkel kezdődik a közgyűlés; 11.30 órakor Szilágyi Dóra, az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke tart előadást; 12.10 órakor az EMKE elnökségének éves beszámolóját (tevékenységi, pénzügyi és felügyelő bizottsági) és az EMKISZ éves beszámolóját hallgathatják meg a résztvevők. A javaslatokat, hozzászólásokat követően pedig az EMKE elnökségi tisztújításával zárul a déli program. A közgyűlésen közreműködnek Incze Lilla tanár diákjai: Orbán Sarolt hegedűn, és Sógor Dénes zongorán. 15 órakor kezdődik az EMKE-díjak átadása a díj névadójának abc-rendjében. Közreműködik a Guttman Mihály Pedagóguskórus Bedő Ágnes karnagy vezetésével. 

A díjazottak közt lesznek váradi, illetve Bihar megyei személyiségek is. Poór Lili-díjat kap Tóth Tünde színművész kiemelkedő színészi, oktatói és rendezői munkásságáért. Kiváló közművelői oklevelet vehet át Oláh Gabriella székesegyházi kántor, kulturális szervező, egyházmegyei kórustalálkozók, Ave Maria-koncertek, zenei táborok szervezője, a székesegyház kis és Szent Cecília Gyermekkórusa létrehozója és irányítója. Ugyanakkor Boros Zoltán zeneszerző, filmrendező, televíziós szerkesztő részére Életmű-díjat adnak át a ’70-es évek magyar nyelvű televíziós adásának megmaradásra ösztönző, az összetartozás érzését erősítő hely- és kultúrtörténeti műsoraiért, a Román Televízió magyar nyelvű adásának 1990-es újraindításáért. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában