Tantárgyverseny

2024.04.22. 10:02

Az Arany János Elméleti Líceum ismét országos versenyen

Szabó Yvette-Erzsébet magyartanár

A 51. Mikes Kelemen Magyar Nyelv és Irodalom Tantárgyverseny megyei fordulója 2024. március 23-án került megrendezésre Nagyváradon, ahol, a körzeti selejtező után, iskolánk 32 diákja vett részt. A gyerekek a megye legjobbjaival mérték össze tudásukat, ketten közülük kimagaslóan szerepeltek. Balogh Anna (8. osztály, felkészítő e sorok írója, Szabó Yvette-Erzsébet), valamint Paulcsek Jázmin (10. osztály, felkészítő: Lozsádi Ibolya) az elsők között végeztek. Az alázatos munkának és a tárgy iránti elhivatottságnak köszönhetően Balogh Anna tagja lett annak a 12 tagú küldöttségnek, mely Bihar megyét képviseli az április 19-22. között Sepsiszentgyörgyön zajló országos szakaszon.
Az ország minden szegletéből érkező diákok a versenyzés mellett irodalmi és hagyományőrző programokon vehetnek részt a négy nap során. Több alkalommal is kirándulhatnak, találkozhatnak Dragomán György és Szabó T. Anna írókkal, kiengedhetik a vizsga utáni gőzt a táncházban, megnézhetik a „Hallgass, zúgó szél, hadd beszéljek én!” című dokumentumfilmet, miután szakmai beszélgetésre vannak invitálva T. Szabó Levente forgatókönyvíróval, valamint meghallgathatják Farmati Anna egyetemi adjunktus előadását a középkor meglepetéseiről.
Örülünk annak, hogy számos diákunkkal szerettethetjük meg a magyar irodalmat és nyelvtant. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy évente számos versenyen vesznek részt, ahonnan dicséretes eredményekkel térnek haza.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában