Tudnivalók

2024.04.17. 17:20

Anyagi kedvezmény hátrányos helyzetű tanulóknak és egyetemistáknak

A hátrányos anyagi helyzetben lévő tanulók és egyetemisták 200 euró értékű támogatást kapnak arra, hogy számítógépet vásároljanak maguknak.

Illusztráció

BN-összeállítás

Ismét meghirdették az Euro 200 elnevezésű programot, melynek keretében az alacsony jövedelmű családokban élő iskolások és egyetemisták 200 eurót kérhetnek az államtól számítógép-vásárlásra. A 4.138 számú tanügyminisztériumi rendelet szerint azok a tanulók és egyetemisták kérhetik a támogatást, akiknek családjában az egy főre eső havi bruttó jövedelem nem haladja meg az 500 lejt. A finanszírozási kérelmeket május 20-ig lehet benyújtani. A Hivatalos Közlönyben nemrég megjelent rendelet szerint május 10-ig megalakulnak a megyei bizottságok, melyek átveszik a dossziékat, június 7-éig pedig elbírálják a benyújtott igényléseket és elvégzik a szociális ankétokat. Az összesített igénylések listáját június 20-án teszik közzé a minisztérium honlapján. A tanintézményekben június 25-ig teszik közzé a névjegyzéket, az óvásokat július 1–4. között lehet benyújtani. Az értékjegyeket augusztusban fogják kiosztani legkésőbb 23-ig a tanfelügyelőségeknek és az egyetemeknek, ezt követően juttatják el azokat a kedvezményezetteknek. A számítógépeket a szeptember 2.–október 16. időszakban kell megvásárolni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában