Konferencia

2024.04.06. 10:54

A gazdaság stagnálására számítanak a vállalkozók

Románia regenerálodása címmel szervezett konferenciát csütörtökön Nagyváradon a Kis- és Közepes Vállalkozások Országos Tanácsa (CNIPMMR) a Ramada hotelben.

Fotó:  A szerző felvétele

Ciucur Losonczi Antonius

A meghívó elsősorban a vállalkozóknak, tanároknak és diákoknak szólt, akik hozzájárulhatnak a gazdasági fejlődéshez, illetve a munkaerőpiac fellendítéséhez. Az előadók közt szerepelt Florin Jianu, a CNIPMMR országos elnöke, Emilian Pavel alprefektus, Letiția Moțoc, a Nagyváradi Metropolisz-övezet (ZMO) vezérigazgatója, Ciprian Barna, az Észak-Nyugati Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója és Andreea Negru, a Női Vállalkozók Egyesületének elnöke. A rendezvény első részében a beruházások és a beszállítói láncok volt a téma, míg a második panelben a duális oktatás és a digitalizáció.

Egy érdekesebb felmérés eredményeit ismertette vitaindítóként Florin Jianu, mely szerint a megkérdezett vállalkozók 1,89 százaléka az idén erős gazdasági fellendülésre számít 30,19 százalékuk mérsékeltre, míg 38,99 százalékuk úgy véli, stagnálni fog a gazdaság. 24,53 százalékuk enyhe visszaesést jósol, 4,40 százalékuk nagyobb mértékű recessziót. 13,29 százalékuk szerint jelentősen felgyorsul az idén a digitalizáció folyamata, 65,19 százalékuk szerint csak mérsékelten. Ugyanakkor 30,57 százalékuk bővülő exporttevékenységet vetít elő – hangzott el a prezentációban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában