Munkálatok

2024.03.25. 17:15

Utcakorszerűsítés Nagyvárad ipari övezetében

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Felújítják Nagyváradon a Maramureșului, a Rădăuților és a Moreni utcákat, írja közleményében a váradi polgármesteri hivatal. A váradvelencei rendezőpályaudvar mögötti térségben lévő utcák rossz állapotban vannak, mind a gyalogos-, mind pedig az autósforgalom meglehetősen nehézkes itt, írja a közlemény, mely Marcel Dragoș alpolgármester szavait idézi: „Első körben az infrastrukturális munkálatokat végezzük el, a víznyelő nyílásokat összekapcsoljuk a meglévő csapadékvíz-elvezető csatornákkal, azt követően a járdák építése és a behajtók kialakítása következik, továbbá a közút aszfaltozását és a zöldövezetek kialakítását végezzük el”

A munkálatok során a Moreni utcának a Rădăuților és a Molière utcák közötti szakaszát újítják fel, a Maramureșului utcának a Rădăuților utca és a vasúti pályaudvar közötti része újul meg, míg a Rădăuților utcának a Maramureșului és a Moreni utcák közötti szakaszát korszerűsítik. A kivitelező a Porr Construct, a munkálatok összértéke 1,5 millió lej áfa nélkül. A három utca felújítandó szakaszainak teljes hossza közel 700 méter. A kivitelezési időszak az útszakaszok hosszának a függvényében 1-2 hónap.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában