Közlemény

2024.03.11. 16:43

Új iskola épül Nagyváradon

A nagyváradi polgármesteri hivatal benyújtotta finanszírozási pályázatát egy új iskola építésére a Grigorescu lakónegyedbeli Tompa Mihály utca 36. szám alatt.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

A hivatal sajtóközleménye szerint erre a beruházásra azért van szükség, mert a lakónegyed, de egész Váradszőllős városrész gyors ütemben fejlődik. A projektet a múlt héten nyújtotta be a városháza nemzetközi finanszírozású projektek menedzsment igazgatósága az Észak-Nyugat Regionális Program 2021-2027 keretében. A beruházás becsült költségvetése 237.488.993 lej áfával együtt, amiből a megpályázható összeg 68.188.156 lej, a kivitelezési időszak 36 hónap. A tervek szerint két új épületet építenek majd. Az egyik épületben lesznek a tantermek és az irodák, a másik épület pedig a sportterem lesz, ahol a sporttevékenységek mellett ünnepi eseményeket lehet majd rendezni. A két új épület mellett lesznek a szabadtéri sportpályák. A három emeletes A épület beépített területe 3.396,30 négyzetméter lesz, az irodák ennek az épületnek a földszintjén kapnak helyet a déli szárnyban. Az A épületben ötven tantermet és négy laboratóriumot – kémia, fizika, informatika és biológia – alakítanak ki, továbbá itt lesz a tanári, mellette egy konferencia terem és a könyvtár is. Az új tanintézményben 1.250 gyermeket lehet majd oktatni egyszerre.

Forrás: PMO


 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában