Közgyűlés

2024.03.13. 09:21

Réven és Magyarkakucson is beszámolt az RMDSZ

RMDSZ-sajtóanyag

Az RMDSZ március 4-én Réven is megszervezte a helyi képviselet beszámoló és küldöttjelölő közgyűlését. A megjelent tagokat Hasas János alpolgármester, RMDSZ-elnök és Borsi Lóránt a megyei érdekvédelmi szervezet ügyvezető elnökhelyettese köszöntötte. Az elnök tevékenységi beszámolójában kiemelte azt, hogy a rendezvényeiket a református egyházzal, a Pro Rév Egyesülettel és az iskolával közösen szervezik, majd kiértékelte a szervezet elmúlt éves munkáját. Megtudhattuk azt, hogy a tavalyi évben is megszervezték a hagyományos közösségi rendezvényeket, melyeknek nagy sikere volt ismét. Mivel a helyi Révi Magazin újság részletesen beszámolt az eseményekről, ezért az elnök csak felsorolta ezeket. Többek között a Himnusz születésnapjára és Zichy barlang felfedezésére is emlékeztek. Megünnepelték tavaly is a magyar szórvány napját, a helyi iskola 70. éves fennállását, emellett volt baráti települések találkozója is Réven és megtartották a hagyományos Sóvám ünnepséget is. Több korosztálynak több kirándulást szerveztek határon innen és túl, mely szintén nagyon jó közösségépítő programnak bizonyult.
A rendezvények mellett a fejlesztésekkel is haladnak a községben. Épül a hulladékudvar, tovább fejlődik a révi iskola, több utat is modernizálnak, kempinget létesítenek és Réven is lesz földgázhálózat. Miután sor került a beszámoló elfogadására, megválasztották a megyei küldötteket is a helyi elnök és Máier Zoltán személyében, valamint Péter Etelkát póttagként jelölték. A közgyűlés kötetlen beszélgetéssel zárult, mely keretében szóba kerültek a beindított munkálatok, ugyanakkor tervek is a jövőre vonatkozóan és természetesen az idei választások kihívásai és az arra való felkészülés fontossága.

A magyarkakucsi RMDSZ éves beszámoló és küldöttjelölő közgyűlésének a helyi református parókia gyűlésterme adott otthont március 4-én. A megjelenteket Barabás Imre elnök köszöntötte, majd Borsi Lóránt ügyvezető elnökhelyettesnek, küldöttgyűlési biztosnak adta át a szót, aki a gyűlés levezetése előtt ismertette a napirendi pontokat. Ennek megfelelően Barabás Imre beszámolt a szervezet tavalyi tevékenységéről. A ma már kisszámú, de annál lelkesebb közösség több programot is szervezett közösen a református egyházzal, mint például a szabadságharcról való megemlékezés nemzeti ünnepünkön, március 15-én, a nők napja, anyák napja, vagy a szépkorúak köszöntője. Mint ahogy minden évben, úgy a tavalyi évben is az egyik legkiemelkedőbb és legnagyobb résztvevővel megtartott esemény az elszármazottak találkozója volt. A megyei RMDSZ támogatásának köszönhetően a tavaly is sikerült felújításokat végezni a református templom és parókia körül. A támogatásból sikerült egy kutat felújítani és az egyház összes földjét telekkönyveztetni. A beszámoló egyöntetű elfogadása után a következő napirendi pontban Barabás Imrét és póttagként Pusztai Ferencet nevesítették megyei küldöttnek. Ezután kötetlen beszélgetésre került sor, ahol különböző kérdéseket tehettek fel a megyei elöljárónak, melyben érintették az országos és a helyi politikai helyzetet, az RMDSZ szerepvállalását, valamint az idei választások is szóba kerültek.

Közgyűlések

A nagyvárad-észak-rogériuszi körzeti RMDSZ, március 13-án, szerdán 17.30-kor körzeti beszámoló és tisztújító gyűlést tart a rogériuszi református templomban. A nagyvárad-réti körzeti RMDSZ, március 13-án, szerdán 18 órakor körzeti beszámoló és tisztújító gyűlést tart az RMDSZ újvárosi körzeti székházában. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában