Beruházás

2024.03.25. 16:50

Megkezdődött a könyvtár átépítése

Forrás: Facebook/Ilie Bolojan

ERDON-összeállítás

Elkezdték a nagyváradi Gheorghe Șincai Megyei Könyvtár bejárati részének az átépítését. A hírt Ilie Bolojan, a Bihar Megyei Tanács elnöke közölte közösségi oldalán néhány fotó kíséretében. A tanácselnök azt írja, hogy hétfőn kezdődött el a munkálat. Az épület bejárati részén a földszinten gyermekrészleget alakítanak ki, lesz játszóház, gyerekkönyv-kölcsönző, de ugyancsak a földszinten hoznak létre egy amfiteátrumszerű részt, lesz továbbá ott kávézó és egy külső teraszhelyiség is. A munkálatok ideje alatt nem zár be a könyvtár, de az épületbe egy másik, a Partenie Cosma Líceummal szembeni bejáraton keresztül lehet majd bejutni. A tanácselnök arról is tájékoztatott, hogy a munkálatok 12 hónapig tartanak, azaz jövő tavasszal egy teljesen megújult, ugyanakkor digitalizált létesítmény várja majd az olvasókat. A beruházást az Országos Helyreállítási és Reziliencia Alap (PNRR), illetve a Bihar Megyei Tanács finanszírozza.

 

Mint azt korábban már megírtuk, a megyei könyvtár átalakítása három ütemben fog zajlani. Az átépítés mellett átrendezik a belső tereket és panorámaliftet is beszerelnek. A változtatások után az első emeleten lesz a felnőttek olvasóterme, könyvespolcok, a digitális kompetenciákat fejlesztő munkapadok, ülőhelyek, a második szinten pedig konferenciaterem, könyvespolcok, médiatár és podcast-stúdió.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában