Lemondás

2024.03.13. 10:44

Lemondott Angela Lupșea

Erdon-összeállítás

Április 1-jei hatállyal lemondott tisztségéről Angela Lupșea, a Bihar Megyei Műemlékvédelmi Alapítvány igazgatója. Ez annál is váratlanabb fejlemény, mivel az alapítvány februári évértékelő sajtótájákoztatóján Lupșea még nem utalt erre a lépésre, hanem részletesen beszámolt az alapítvány idei terveiről, egyértelművé téve, hogy ezek megvalósításából ki akarja venni a részét. Érdeklődésünkre válaszolva Angela Lupșea elmondta: személyes okokból nyújtotta be lemondását, illetve egy rövid nyilatkozatot is eljuttatott hozzánk, melyben többek között azt írja: „úgy ítéltem meg, hogy az elkezdett projekteket egy valamivel fiatalabb személy viheti tovább. A tizenöt év alatt, amennyit az alapítványnál eltöltöttem, megpróbáltam, és remélem, hogy sikerült is bebizonyítanom azt, hogy a műemlékvédelemhez kapcsolódó tevékenység változatosabbá tehető oly módon, hogy másképp is fel lehessen azt fogni. Még ha olykor a tevékenységek kortárs megközelítésben is történtek, alkalmam volt látni, hogy gyümölcsözőek voltak, és az emberek másképp tekintenek egy-egy palotára.”

A Bihoreanul hetilap azt írta, hogy Lupșea az intézményen belüli személyes konfliktusok miatt döntött a lemondás mellett. A hetilap állítása szerint az igazgató a Darvas–LaRoche-ház egyik alkalmazottjával, Aurea Buzleával került konfliktusba, utóbbi pedig szintén a hetilap információi szerint Eugenia Borbeinak, a nagyváradi önkormányzat jegyzőjének a testvére. A konfliktus Florin Birta polgármesterhez is eljutott, aki ebben a helyzetben inkább elfogadta Lupșea lemondását. Érdeklődésünkre válaszolva az igazgató valótlanságnak nevezte a hetilap állításait. Hozzátette, hogy visszatér az építészkamara Bihar megyei filiáléjához, ahol tanácsadóként dolgozott, és onnan került a műemlékvédelmi alapítványhoz tizenöt évvel ezelőtt. A jövőben folytatni fogja tevéknyéségét az építészkamarában, ugyanakkor a polgármesteri hivatalnak is bármikor segít a műemlékvédelem terén, amennyiben ilyen jellegű felkérést kap, fogalmazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában