Projekt

2024.03.04. 16:16

Kisajátítás és garázsbontás

További 35 garázst bontanak le Nagyváradon a Ghillányi (Dimitrie Cantemir) és a Mareșal Averescu utcai tömbházak között, az új aluljárók közelében, jelentette be a múlt héten Florin Birta polgármester.

Fotó: Alexandru Nițescu

Pap István

A bontások ugyanabban az övezetben, de két helyszínen zajlanak majd. Az egyik kisajátítási és garázsbontási projekt az egykori Aura gyár mögötti tömbházak közötti területet érinti, a Ghillányi út (Dimitrie Cantemir), a Gheorghe Costaforu, az Anatol France és az Arieșului utcák által határolt területen. „Itt összesen hét garázst és hat bódét fogunk lebontani, ez utóbbiak a faanyag tárolására szolgáló melléképületek voltak abból az időszakból, amikor a tömbházakat fával fűtötték” – magyarázta Florin Birta. A lebontott építmények helyén összesen 38 parkolóhelyet alakítanak ki, ezeket az Arieșului utcáról lehet majd megközelíteni. A másik helyszín az új aluljárók másik, Baross (Dacia) hídhoz közeli végén van a Mareșal Averescu út, a Gojdu tér és a Râului utcák által határolt területen. Itt 28 garázst sajátítanak ki és bontanak le, ezek helyén 90 parkolóhelyet és zöldövezetet hoznak létre, jelentette be Birta. A két helyszínen az önkormányzat mintegy 1300 négyzetméternyi területet sajátít ki. A két projekt megvalósításának költségvetése mintegy 3,5 millió lej. A munkálatok már nyáron kezdődhetnek, miután lezárul a régi épületek kisajátítási eljárása.

Fotó: Alexandru Nițescu

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában