Művészet

2024.03.29. 13:08

Két fotótárlat is nyílt az EFA Kiállítási Központban

Ciucur Losonczi Antonius

Csoportos kiállítása nyílt az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület tagjainak a tavaly készült alkotásaiból csütörtök délután a várban található EFA Kiállítási Központ Mezey Lajos galériájában. Ugyanakkor Veaceslav Bruma moldáv fotóművész egyéni tárlatát is megnyitották az ugyanott található Matei Stegerean galériában. Együttműködő partnerek voltak még a Summit Agro Románia, valamint a Nagyvárad és a Régió Turizmusát Népszerűsítő Egyesület (APTOR-Visit Oradea).

Az érdeklődőket Tóth István fotóművész, az Euro Foto Art Nemzetközi Egyesület alapító-elnöke köszöntötte. Beszélt arról, hogy nagy kihívás egy ilyen éves, csoportos kiállításnak a megszervezése, hiszen mindenki a legjobb, legsikerültebb alkotásait akarja beküldeni, és nem könnyű ezeknek a kiválogatása. Amúgy 2023 egy eseményekben gazdag esztendő volt az egyesület számára: Fórián Andrea segítségével megújult a honlap, nemzetközi elismerésben részesült Morvay-Szabó Edina és Lázár Eszter-Emese, és személyét illetően is sikeres volt a tavalyi év, magyarázta Tóth István.

 

A kiállítás Ahmed Mohamed Hassan, Antal Eugen, Bánházi Gyöngyi, Berinde-Sora Mariana, Borbély Johanna-Eszter, Veaceslav Bruma, Paul Bock, Mirela Cacuci, Csíki János, Halász Eszter, Ioan Roxin, Indrieș Marius, Kocsis Csaba, Lázár Eszter-Emese, Lennert Géza, Sorin Markus, Morvay- Szabó Edina, Ovi D. Pop, Scubli Mariana, Stan Gelu, Gelu Stan, Valentina Stan, Szabó Géza és Üveges Emil munkáit mutatja be, melyek kapcsán dr. Ramona Novicov műkritikus fejezte ki elismerését.

A vernisszázson fellépett Thurzó Sándor József brácsaművész, a Sola Fide Közösségi és Kulturális Egyesület tagja. A képek ingyenesen tekinthetők meg a hétfői és szerdai napokon 14-18 óra, illetve keddenként, csütörtökönként és péntekenként 10- 14 óra között, egészen április 25-ig. Ugyanakkor ezeket az egyesület új honlapján tették közé, és vetítik a digitális kijelzővel rendelkező tömegközlekedési járműveken.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában