Gyász

2024.03.08. 08:54

Gyászhírek, március 8.

Szeressétek egymást, ahogy Én szerettelek titeket! (Ján. 15.12) Fájó szívvel és hálával emlékezünk a drága édesanyára, nagymamára, anyósra, testvérre, HORVÁTH PIROSKÁRA (Gyanta) halálának 20. évfordulóján és a drága édesapára, nagytatára, apósra, HORVÁTH LAJOSRA (Gyanta) halálának 6. évfordulóján. „Nem múlnak el ők, kik szívünkben élnek...” Emléküket szívünkben kegyelettel megőrizzük. Szerető gyermekeik, unokáik, menyeik és dédunokájuk.

*

A Bihari Református Egyházközség Elöljárósága és hívei megszomorodott lélekkel tudatják, hogy lelkipásztoruk, nagytiszteletű SZATMÁRI-GERGELY ELEMÉR életének 61. és bihari szolgálatának kilencedik évében, váratlanul elhunyt. A közös élmények és az együtt megtett út emlékei fájdalmasakká váltak a gyász terhe alatt. A böjti időszak hitünket és reménységünket fájdalmas próbák alá veti. A halált legyőző Úr Jézus fogadja magához meghanyatlott szolgáját, és adjon vigaszt a megszomorodott családnak és gyülekezetnek. Porsátorától a feltámadás reménységével veszünk végső búcsút szombaton délután 14 órai kezdettel a bihari református temető kápolnájában. Béke poraira! ​​​​​A Bihari Református Egyházközség Presbitériuma.

*

Négy szomorú éve már, hogy a szeretett édesanya, anyós, nagymama és dédi, ÖZV. TUTOR ZSUZSÁNNA az angyalok közé költözött. „Fájó szívünk fel-felzokog érted, örökké szeretünk, nem feledünk Téged.” Emléke örökké szívünkben él. Ildikó, Attila és családjaik.

*

Örökké tartó szeretettel és tisztelettel emlékezünk a legdrágább édesanyára, anyósra és nagymamára, KURUCZ IBOLYÁRA halálának 34. évfordulóján. „Habos felhők mögül vigyáz rám egy angyal, ha szomorú vagyok, gyakran megvigasztal. Éppen úgy, mint egyszer, mikor gyerek voltam, mikor látta fiát bánatosan, szótlan. Ő már felköltözött távoli mennyekbe, én meg azért mászom dombokra, hegyekre, hogy közelebb legyek gyönyörű szívéhez, s elmondjam, az enyém nélküle mit érez. Elmondhassam neki, mennyire hiányzik, mikor rá gondolok, szemem könnyben ázik. Bárcsak itt lehetne, örömmel ölelném, elszállt gyermekkorom mellette meglelném. Hiányzik jó lelke, melyből öröm áradt, a két szorgos keze, mely el sose fáradt. Barna, meleg szeme, mely óhajom leste, mesemondó hangja, ha eljött az este. Ha eljön az este, csillagokra nézek, sok régi emléket sorra felidézek. És amikor végre rám talált az álom, az édesanyámat benne végre megtalálom." Soha el nem feledő gyermekeid, Öcsi és családja, illetve Éva és családja.

*

Fájó szívvel emlékezünk a szerető szülőkre, nagyszülőkre, BESSENYEI LÁSZLÓRA és BESSENYEI KLÁRÁRA haláluk 26. évfordulóján, valamint fiaikra, BESSENYEI LÁSZLÓ ATTILÁRA halálának 30. évfordulóján, és a 24 éve eltávozott BESSENYEI GYÖRGYRE. Isten őrködjön pihenésük felett! Emléküket megőrzi a bánatos család.

*

Örök hálával és szeretettel emlékezem a ma 27 éve elhunyt drága édesapára, RAUCH GYULÁRA (Szentjobb). A múló idő egyre távolabb sodorja életünk történéseit, de emléked velem van, lesz mindörökké. Nyugodj békében! Szerető lányod, Kati.

*

„Megpihent a szíved, a szív, melyben nem volt más, csak szeretet, küzdés volt az egész életed.” Soha el nem múló szeretettel és mély fájdalommal emlékezünk a legdrágább édesanyára és nagymamára, DOBRAN MÁRIÁRA (MANYIKA), aki ma, március 8-án, immár 20 éve itt hagyott bennünket. „Drága Édesanyánk, bús szívünk vigasztaló angyala, ma ragyogjon neked a Hold és az ég minden csillaga! Emléked örökké itt van velünk, amíg élünk, te is itt élsz velünk. Nyugodj békében, drága Édesanyánk!” Örökké szerető lánya, Babuka, fia, Puiu, menye, Adriana és unokája, Diana.

*

Mély lelki fájdalommal, megtört szívvel tudatjuk, hogy TAKÁCS KÁROLY életének 79. évében rövid szenvedés után, de Isten akaratában megnyugodva megpihent. „Elmentél azoktól akiket szerettél, Itt hagytál mindent, amiért küzdöttél. Virágzó temetőben pihen a szív csendesen, Tőlünk messze vitted, Istenem! Szomorú az út, mely sírodhoz vezet Isten őrködjön pihenésed felett!” Temetése ma, március 8-án, 14 órakor a Steinberger kápolnából. Búcsúzik tőle gondozója, Gizi mama és lánya, Ildikó és családja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában