Pánik

2024.03.01. 19:49

Fulladásos tünetek miatt került kórházba egy óvodás gyermek

Pánik keletkezett egy nagyváradi óvodában, miután egy kisgyermek fulladásos tüneteket produkált. A Luceafărul negyedben levő intézménybe kihívták a mentőket és a rendőröket is.

Illusztráció

BN-összeállítás

Az eset március 1-jén 10.30 óra körül történt, a mentőket az óvónő riasztotta. „Egy 3 éves kiscsoportos gyermekről van szó, aki társaival együtt ült a tízóraira várva. Az óvónő ekkor vette észre, hogy a kisfiú néhány ujját a szájába tette, és úgy tűnt neki, mintha a gyermek fulladozna. Az intézmény asszisztense azonnal elkezdte alkalmazni a Heimlich-fogást, de a nyálon kívül semmi nem jött ki. Ezzel egy időben az óvónő kihívta a mentőket is” – mondta el a Bihoreanulnak Teodora Ciordaş, a Luceafărul negyedben lévő óvoda vezetője. Hozzátette, hogy a kisfiú helyrejött, mire a mentősök a helyszínre érkeztek, viszont a mentőszolgálat munkatársai a biztonság kedvéért kórházba szállították orvosi kivizsgálásra. Végül az orvosok közölték az intézményvezetővel, hogy a gyermeknek nagyon be voltak gyulladva a mandulái, ez okozhatta a félrevezető tüneteket. A kisfiút az óvoda asszisztense is elkísérte a kórházba, és egészen a szülők érkezéséig vele maradt – közölte még az intézményvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában