Takarítás

2024.03.15. 09:01

Elkezdődött a nagy takarítási akció

Forrás: PMO

ERDON-összeállítás

Eltelt a nagyváradi nagy takarítási kampány első hete, emlékeztet a polgármesteri hivatal közleménye. A március 11-én kezdődött, és április 5-ig tartó akció során a RER Vest köztisztasági vállalat a zöldövezeteket, a köztereket és az utcákat tisztítja meg. Az első héten a belvárosban dolgozott a vállalat a vasúti pályaudvartól a Baross (Dacia) hídig tartó szakaszon és környékén, illetve a Szilvásban és a Făcliei utca környékén. A RER dolgozói felseperték az utakat, összegereblyézték a száraz leveleket, összegyűjtötték a lehullott ágakat és zöld hulladékot, melyet a hulladékgyűjtő telepre vittek, ahol komposzt készül ezekből. 

A közleményben a polgármesteri hivatal arra kéri a lakosokat, hogy időben takarítsák ki az otthonuk, házuk előtti térséget, hogy RER járművei könnyen elszállíthassák az összegyűjtött hulladékot. A leveleket átlátszó zsákokba kell gyűjteni. A jövő héten Rogériusz, Biharpüspöki, Olaszi városrészek és az Oncsa-telep kerül sorra a takarítási akció keretében, majd március 25-29 között Őssi, a Grigorescu lakónegyed, illetve az Európa lakópark, és végül április 1-5 között Szőllős, Velence városrészek, a Tineretului lakónegyed és a Dragoș Vodă út környéke kerül sorra. A közlemény tájékoztat arról, hogy március 14-től megkezdődött a főbb közlekedési útvonalak mosása, első körben a Ghillányi (Cantemir) és a Fürdői (Nufarului) úton, továbbá március 11. és április 5. között lemossák, illetve újrafestik a közúti jelzőtáblákat, a villanyoszlopokat, a padokat és a utcai játékeszközöket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában