Modernizálás

2024.03.06. 16:18

Brutalista stílusú épület újulhat meg Nagyváradon

Fotó: Pap István

BN-összeállítás

Nagyobb költségből újulhat meg a volt Merkur üzletház épülete Nagyváradon, a Fő utca 3–5. szám alatt, döntött múlt heti ülésén a helyi tanács. A felújításra vonatkozó döntést már 2022-ben meghozta a képviselő-testület, csakhogy a munkálatot meghirdető tenderre egyetlen ajánlat sem érkezett, ezért az önkormányzat kénytelen volt emelni a munkálat költségvetését. Így az eredeti 555 ezer lejes büdzsét szinte megduplázták, a beruházás aktualizált költségvetése 1.033.033 lej lett áfa nélkül. A kivitelezési időszak nem változott, továbbra is tizenkét hónap.

A kommunista korszakban épült, brutalista építészeti stílusjegyeket magán hordozó épület meglehetősen leromlott állapotban van, ezért szükség van annak modernizálására. Az elfogadott határozattervezet szakjelentése szerint az ingatlan homlokzatáról leszedik az összes kábelt és parazita elemet, beleértve a cégéreket, reklámtáblákat is, újravakolják és megjavítják a homlokzatot, kicserélik a lemezből készült tetőburkolatot, új nyílászárók kerülnek a régi ablakok helyére, illetve új ereszeket és lefolyókat helyeznek az épületre.

Fotó: Pap István

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában