Közgyűlés

2024.03.27. 17:41

Beszámolt az eredményeiről az RMDSZ Mihályfalván

Az érmihályfalvi RMDSZ beszámoló és küldöttjelölő közgyűlését péntek délután a Gizella Művelődési Központban tartották Borsi Lóránt, a Szövetség Bihar megyei ügyvezető elnökhelyettesének jelenlétében.

Forrás: ermihalyfalva.ro

Balázs József Attila

Nyakó József a helyi RMDSZ elnöke köszöntötte a megjelenteket, majd Borsi Lóránt beszélt az idei szuper választási év kihívásairól és a kampányra történő felkészülésről, valamint ismertette a közgyűlés programját. Ezután következett Nyakó József elnök beszámolója, amelynek első része az elmúlt időszak látványos megvalósításait mutatta be egy kisfilm segítségével. A második részben az RMDSZ helyi tanácsosainak és választmányának, valamint az RMDSZ-Nőszervezet és a Szépkor Nyugdíjas Egyesület tagjainak közreműködésével létrejött rendezvényekkel ismerkedhettek meg a gyűlés résztvevői. Ilyenek voltak a farsangi, szilveszteri, anyák napi rendezvények, a Nyíló Akác fesztivál, a gyereknap, a nemzeti ünnepeink, így az 1848-as és az 1956-os forradalom kitörésének méltó megünneplése. Megemlítették továbbá a tanszer adományok gyűjtését a hátrányos helyzetű gyerekeknek iskolakezdésre, az ajándékcsomagok összeállítását az ünnepekre, valamint azt a jelenleg is zajló nőszervezeti kezdeményezést, amely a ,,Szentelj te is kosarat” elnevezést kapta. Ez utóbbi keretében élelmiszer adományokat gyűjtenek a rászorulók részére. „Igyekszünk megfelelni a lakosság elvárásainak, ugyanakkor szükségünk van a támogatásukra is, így az elért eredmények, sikerek tovább folytatódnak, valamint fontos az RMDSZ tagságának erősítése és fiatalítása” – fogalmazott az elnök.

Karsai Attila megbízott polgármester, vetített képes beszámolója a számok tükrében mutatta be a település fejlődését napjainkig, valamint a folyamatban lévő és az elbírálásra váró pályázatokat. Ezek között említhető az uszoda és a Gizella Művelődési Központ, a mobilitás program, az utak aszfaltozása, csatornahálózat és járdák kivitelezése, korszerű közvilágítás kiépítése, a 200 férőhelyes napközi, a tömbházak rehabilitálása. Végéhez közeledik az új 12 tantermes épület elkészülte a gimnázium udvarán és a Zelk Zoltán Gimnázium régi épületének teljes felújítása. A folyamatban lévő pályázatok közül említést érdemel egy műhely építése és gépek beszerzése az 1-es számú Technológiai Líceum számára, iskolai és óvodai bútorzatok beszerzése, utak karbantartására alkalmas gépek vásárlása, a szennyvízcsatorna hálózat bővítése újabb 27 utcában, a napelem park kivitelezése amely a város összes intézményeinek ellátását biztosítja, a Pásztorgaz és az Erkel Ferenc utca csatornahálózatának kiépítése, és öt kilométer kerékpár út létesítése. Az Anghel Saligny program keretében 10 kilométer út leaszfaltozása, ide tartoznak a Százhold és a már csatorna hálózattal rendelkező, le nem aszfaltozott utcák. Az elöljáró beszámolójának végén a lakossági konzultáció eredményeit elemezte. A beszédek után a helyi küldöttek megválasztása következett a Nagyváradon rendezendő megyei küldöttjelölő gyűlésre.

Borsi Lóránt megköszönte a beszámolókat, majd gratulált az érmihályfalvi RMDSZ választmányának az elvégzett munkához.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában