Szentmisék

2024.02.06. 07:49

Új esperesek beiktatása az egyházmegyében

Fotó: Alexandru Nițescu

„Az esperesnek kötelessége és joga az esperesi kerületben a közös lelkipásztori tevékenységet előmozdítani és összehangolni; ügyelni, hogy kerületének klerikusai állapotukhoz illő életet éljenek, és feladataikat szorgalmasan ellássák; gondoskodni arról, hogy a vallási szertartásokat a szent liturgia előírásai szerint végezzék.” (Egyházi Törvénykönyv 555. kánon) Az esperességek év elején történt átszervezése új esperesek kinevezését tette szükségessé. Az átalakított esperességek élére, 2024. január 1-i hatállyal a következő kinevezések léptek érvénybe: a váradi esperesi kerület esperese Pék Sándor székesegyházi plébános; a bihari esperesi kerület esperese dr. Fügedy Antal Levente mezőbikácsi plébános; az élesdi esperesi kerület esperese Mlinárcsik János, a nagyváradi szlovák személyi plébánia lelkipásztora; az érmelléki esperesi kerület esperese Bogdán István érmihályfalvi plébános; a szilágysomlyói esperesi kerület esperese Nagy Tibor zilahi plébános. Az esperesek megbízása öt évre szól.

2024. február 5-én, hétfőn Micskén iktatták be hivatalába Bogdán Istvánt, az érmelléki esperesei kerület esperesét; február 6-án, kedden a nagyváradi vártemplomban iktatják be hivatalába Mlinárcsik Jánost, az élesdi esperesi kerület esperesét; február 7-én, szerdán a zilahi plébániatemplomban iktatják be hivatalába Nagy Tibort, a szilágysomlyói esperesi kerület esperesét; február 12-én, hétfőn a nagyváradi székesegyházban iktatják be hivatalába Pék Sándort, a váradi esperesi kerület esperesét; február 29-én, csütörtökön a nagyszalontai plébániatemplomban iktatják be hivatalába dr. Fügedy Antal Leventét, a bihari esperesi kerület esperesét.

A 10 órakor kezdődő szentmisék főcelebránsa és szónoka Böcskei László megyés püspök lesz. A szentmisét követően a főpásztor az esperesség papjaival egyeztet az idei lelkipásztori tervről, a központi és a regionális programokról, amelyek a papi és a plébániai közösségek megerősítését, az ifjúsági és a családos csoportok, illetve a lelkiségi mozgalmak tevékenységének előmozdítását szolgálják.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában