Díjazás

2024.02.14. 09:05

Ovi D. Popot is díjazták a világ első NFT-fotóversenyén

Forrás: aa.com.tr

Fotó: Ömer Faruk Yıldız

Nemrégiben tartották meg Törökországban, Isztambulban az Awards Photos, az első NFT-fotóverseny díjátadóját, melyen a nagyváradi fotóművészt, Ovi D. Popot is díjazták. A nem helyettesíthető tokenek (non-fungible tokens vagy NFT-k) segítségével a fotósok új módon értékesíthetik munkáikat, az NFT olyan digitális vagyontárgy, amely megvásárolható vagy eladható. A versenyre egyébként több mint ezer fotó érkezett be hat kategóriában. Ovi D. Pop a monokróm kategóriában harmadik helyezést ért el a 6 Chairs elnevezésű fotójával. 
İlter Yılmaz törökországi nagykövet kifejtette, hogy az NFT kifejezetten fontos, ugyanis ezáltal a fotóművészek limitált számban adhatják el a digitális fotóikat és ellenőrizni tudják a felhasználási jogokat bizonyos intelligens szerződések útján. Hozzátette, hogy a verseny célja nem csupán a pontozás, hanem az NFT népszerűsítése is, ugyanis ezáltal a fotóművészek megvédhetik a munkáikat. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában