Fontos tudnivalók

2024.02.14. 16:22

Mezőgazdasági adatszolgáltatási határidők

A Nagyváradi Polgármesteri Hivatal tájékoztatja a magán- és a jogi személyeket azokról a határidőkről, amelyeken belül kötelesek bejelenteni adataikat a mezőgazdasági nyilvántartásba vételhez.

Illusztráció

BN-összeállítás

A közlemény szerint a gazdák és a jogi személyek február hónap utolsó munkanapjáig kötelesek éves adatokat bevallani arról, hogy hányan vannak a háztartásban, mely mezőgazdasági terület van tulajdonukban vagy használatukban. Adattal kell szolgálniuk az épületekről és az állati és mechanikus vontatású közlekedési eszközökről, a mezőgazdasági és erdészeti gépekről, berendezésekről és felszerelésekről, a magángazdaságban vagy a jogi személyiséggel bíró gazdaságban minden év elején meglévő állatállományról, valamint az állatállományban az előző év során bekövetkezett változásokról, melyek adásvétel, termékelőállítás, pusztulás, levágás, illetve egyéb okok miatt következtek be.

Ugyanakkor a gazdák és a mezőgazdasági vállalkozások kötelesek idén május 1. és május utolsó munkanapja között bevallani azt, hogy milyen kategóriába tartozik az általuk megművelt föld, mekkora a megművelt terület, és mennyi fával rendelkeznek a mezőgazdasági évben. A közlemény felhívja az érintettek figyelmét arra, hogy a fent említett határidőkön kívül is kötelesek harminc napon belül bejelenteni minden változást a mezőgazdasági nyilvántartóba. Az adatokat el lehet küldeni online a primarie@oradea.ro e-mail címre a Mezőgazdasági Osztályhoz (Către Compartimentul Agricol) vagy be lehet nyújtani személyesen a váradi városháza ügyfélfogadó termében a 19. számú ablaknál.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában