Film

2024.02.09. 08:48

Mától vetítik a moziban Semmelweiset

Ahogy arról korábban beszámoltunk, február 9-től a nagyváradi Cinema Palace moziban is vetíteni fogják a Koltai Lajos által rendezett Semmelweis című filmet. A filmet Romániában forgalmazó Vándormozi tájékoztatása szerint az alkotást a váradi moziban péntektől keddig naponta 18.15-től és 20.40-től, szerdán és csütörtökön 18.20-tól és 20.45-től vetítik. Ugyancsak a Vándormozi híradása szerint a filmet Nagyszalontán február 17-én, szombaton 19 órától lehet megtekinteni a Zilahy Lajos Művelődési Házban.

Az anyák megmentőjéről készült film Semmelweis életének azon időszakát mutatja be, melyben 28 évesen, fiatal magyar orvosként egy bécsi kórházban rájön, hogy mi okozza a halálos gyermekágyi lázat, és az hogyan előzhető meg. Koltai Lajos egy látványos és fordulatos filmben állít emléket az orvostörténelem kiválóságának, aki majd fél évszázaddal a kórokozók felfedezése előtt felismerésével és cselekedetével az anyák megmentője lett. A filmet román felirattal vetítik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában