Inkubátor

2024.02.06. 07:44

Korszerű felszerelést adományoztak a nagyváradi újszülött osztálynak

Forrás: Megyei kórház

BN-összeállítás

Az érkörtvélyesi Ölyüs Noel megsegítésére alakult Kicsi Noel Egyesület azt követően is folytatta a munkát, hogy sikerült összegyűjteni a Zolgensma génterápiás kezelés árát a kisfiúnak. Az egyesület azóta több gyermeket is felkarolt és támogatta őket abban, hogy hozzájussanak a költséges orvosi kezelésekhez, beavatkozásokhoz. Most a Bihar Megyei Sürgősségi Klinikai Kórház újszülött osztálya számára egy korszerű, kifejezetten csecsemők újraélesztésére alkalmas asztallal ellátott inkubátort vásároltak szponzorok és adományozók segítségével, valamint Radu Galiș, a neonatológiai és újszülött intenzív osztály vezetőjének közreműködésével.
Az új felszerelés révén az egyesület azoknak a kritikus állapotban levő újszülötteknek és koraszülötteknek segít, akik már születésük pillanatában újraélesztésre szorulnak. Továbbá a Babyroo TN300-as inkubátor a legmodernebb hőszabályozási funkcióval is bír. Dr. Gheorghe Carp, a megyei kórház menedzsere köszönetét fejezte ki a Kicsi Noel Egyesületnek a 14.000 euró értékű, nagylelkű támogatásért, kiemelve, hogy ez az inkubátor jelentősen hozzájárul a súlyos egészségügyi problémákkal küzdő újszülöttek orvosi ellátásához.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában