Munkálat

2024.02.13. 16:56

Javítási munkálatok a Szent László téri villamosmegállón

Fotó: Alexandru Nițescu

ERDON-összeállítás

Javítási munkálatokat végeznek a nagyváradi Szent László téren álló fém villamosmegállón, ezért a szerelvényekre mintegy húsz méterrel arrébb lehet le- és felszállni. Adrian Revnic, a Helyi Közszállítási Vállalat (OTL) igazgatója a Bihoreanul hetilapnak elmondta: az építmény tetőzetét kell javítani, mert a fémszerkezet elemeinek összezsugorodása és tágulása miatt a gipszkartonlemezeken repedések keletkeztek és elkezdett átszivárogni rajtuk a víz, ezt a problémát kell helyrehozni. A gipszkarton tetőzetre fémlemezekből álló borítást tesznek, így a megálló jobban is fog illeni a Szent László tér építészeti összképébe, véli Revnic. A munkát a vállalat saját dolgozói végzik, így a beavatkozás csak az alapanyagok beszerzésének árával, 40 ezer lejjel terheli meg a vállalat költségvetését.

A főtéri villamosmegállót 2015-ben avatták fel, miután maga a tér is megújult. Mivel az évek során sok kritika érte ezt a fémszerkezetes, kör alakú építményt, az önkormányzat tervbe vette, hogy növényekből kialakított úgynevezett zöld takaróval fogja borítani a megállót, de erre a munkálatra még várni kell.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában