Ünnepség

2024.02.06. 13:18

Farsangi mulatság a Bonitas szervezésében

Fotó: Pikó Stefánia

Pikó Stefánia

A Bonitas Magyar Speciális Oktatási Központ által szervezett farsangi mulatság keretében számos diák bizonyíthatta a tehetségét. A múlt héten, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében megszervezett Disney tematikájú jelmezbálon nemcsak a Bonitas iskolásai vettek részt, hanem a nagyváradi Orizont és Crystal oktatási intézmények diákjai is. Mielőtt azonban a jelmezbál főszereplői színpadra léptek volna, a jelenlévőket Wagner Andrea pedagógus, Oláh Andrea, a Bonitas igazgatója, valamint Kéry Hajnal főtanfelügyelő-helyettes köszöntötte.
A Bonitas 2019-ben indította útjára ezt a hagyományt, ugyanis ebben az évben szervezték meg első alkalommal a jelmezbált. „Hagyományteremtő szándékkal indítottuk útjára 2019-ben A mesék gyógyító ereje karnevál nevű rendezvényünket, melynek hiánypótló szerepét mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy idén, 2024-ben már több mint ötven mesés jelmezt és megannyi produkciót csodálhat meg a kedves közönség. Az idei évben a kiírásnak megfelelően Walt Disney-figurák kelnek életre előttünk” – fogalmazott az igazgató.
Kéry Hajnal köszöntésében hangsúlyozta, jövőre jelentős oka lesz az ünneplésre a Bonitasnak, hiszen tízéves lesz az intézmény. Visszaemlékezve a kezdetekre megjegyezte: „Félve léptünk arra az útra mindnyájan, pedagógusok, diákok és szülők, hogy ez az intézmény létrejöhessen. Az, hogy ma itt vagyunk, és már sokadjára itt vagyunk, és hagyományt teremtünk ebből a rendezvényből, azt mutatja, hogy igenis meg kellett tenni ezt a lépést, rá kellett állni erre az útra. Mostanra egy közösség alakult ki a Bonitason belül, amihez hozzátartoznak gyermekeink, szüleik és pedagógusaink.”
A rendezvény keretében a diákok különböző csoportokat alkotva, produkciók keretében mutatták meg jelmezeiket, mindezt a meghívottakból álló zsűri pontozta. Az alkalom A mesék gyógyító ereje című oktatási projekt keretében valósult meg, a támogatók között pedig szerepel a Partiumi Keresztény Egyetem, amely a helyszínt biztosította, illetve a Cătunul Verde Egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában