Közösségépítés

2024.02.03. 15:12

Együtt báloztak a szacsvays szülők

Idén is jó hangulatban telt a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola már hagyományos szülői bálja, amit február 2-án tartottak meg ezúttal új helyszínen, az Emerald étteremben.

A szerző felvétele

P. Nagy Noémi

A Szacsvay Imre Általános Iskolában nem csak a diákok oktatására, hanem a szülői közösség összekovácsolására is nagy hangsúlyt fektetnek, ezért több olyan programot is szervez az intézmény, amelyek a pedagógus-gyermek-szülő kapcsolatot mélyítik. Ilyen például a minden évben megrendezett iskolanap Biharsályiban, a közös ünnepi készülődések, valamint a szülői bál. Ez utóbbit február 2-án, pénteken tartották meg, ezúttal egy új helyszínen. A bálon közel 250 szülő és tanár vett részt.

 

A megjelenteket Tăut Elisabeta igazgató köszöntötte, ismertetve az est programját, amelynek része volt a tombolajáték is. Ez nagyon népszerűnek bizonyult, hiszen a jegyek rekordidő alatt fogytak el, több szülőnek már nem is jutott belőlük. A különböző tombolatárgyakat és szolgáltatásokat az iskola osztályközösségei ajánlották fel. Az igazgató elmondta, hogy a tombolán befolyt összeg a Szacsvay Egyesület számláját gyarapítja majd. Kitért arra is, hogy az elmúlt évben milyen problémákat sikerült megoldani az egyesületen keresztül, tehát közvetett módon a szülők támogatásával: a különböző vetélkedők díjazását, a szacsvays diákok étkeztetését és versenyekre való utaztatását is támogatni tudták. A legnagyobb beruházás egy nagy méretű okostábla vásárlása volt, amelyet az 5–8. osztályos diákok használnak. Az eseményen az iskola frissen nyomtatott évkönyvét is meg lehetett vásárolni.

 

A bálon az elmúlt tanév legeredményesebb tanítóit és tanárait is díjazták. Oklevelet vehetett át Alföldy Andrea tanító, Vincze Melinda magyar és Kincs Gréte biológia szakos tanár, illetve Szilágyi Mária tanító. Az esten fellépett az iskola pedagóguskórusa Kiss Tünde zeneszakos tanár vezetésével, majd következett a vacsora és a hajnalig tartó mulatság, amelyhez az Euphoria Music Band szolgáltatta a zenét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában