Gyűlés

2024.02.05. 08:31

Beszámoló és küldöttjelölő gyűlés az RMDSZ Hegyközpályi körzeti szervezeténél

RMDSZ-sajtóanyag

Három településen tartottak beszámoló és küldöttjelölő gyűlést az RMDSZ Hegyközpályi körzeti szervezeténél szerdán, január 31-én. A beszámoló gyűléseket Hegyközújlakon kezdték este hat órától, ahol a helyi elnök, Somogyi Lajos polgármester tartott beszámolót. A gyűlés végeztével Hegyközszáldobágyon folytatódtak a beszámoló gyűlések, ahol a helyi elnök, Petri Zoltán alpolgármester tartott beszámolót, és végül Hegyközpályiban folytatták a gyűléssorozatot, ahol Tóth Zoltán helyi elnök, tanácsos tartott beszámolót a jelenlévőknek. A gyűléseken igen népes számmal vettek részt mindenik településen, ami nagyon jó a község életében, mivel az aktív részvétel által erősen képviselteti magát a közösség a helyi döntéshozatalban. A beszámoló gyűlések alkalmával a helyi és körzeti szervezet tevékenységét ismertették a jelenlévőknek. Több kulturális rendezvényre került sor az elmúlt időszakban. Minden településen sikerült szüreti mulatságot szervezni. Az 1848–49-es forradalom és szabadságharcra való megemlékezésre is minden évbe sor kerül, de a múlt évben fáklyás felvonulást is sikerült szervezni. Az elmúlt időszakban inkább helyi és községi családi napok megszervezésére került sor, és ugyanúgy gyermeknapokat is szerveztek június folyamán, majd az évet szilveszteri mulatságokkal zárták, de amikor lehetőség volt rá, nótaesteket is szerveztek. A társadalmi-kulturális eseményeken kívül minden településen elhangzottak a jelenlegi és a közeledő infrastrukturális-gazdasági fejlesztésekről is a tájékoztatások. A község rohamléptekkel nő, tehát az itteni infrastrukturális beruházások is óriási léptekkel történnek. Az egyik ilyen nagy beruházás a földgáz bevezetése, amely Hegyközpályi és Hegyközszáldobágy településen már a vége fele közeledik, de jó hírt közölt a hegyközújlakiakkal a helyi elnök: elmondta, hogy Újlakra is be lesz vezetve a földgáz, és hamarosan kezdik a munkálatokat. Somogyi Lajos körzeti elnök Hegyközpályiban a körzeti gyűlésen ismertette az infrastrukturális beruházásokat is, elmondta, hogy ebben az évben több utca aszfaltozására is sor kerül a községben. A cél az volt, hogy a közművek legyenek betéve a föld alá, majd ezt követően lesznek nagyobb aszfaltozási munkálatok. Sor kerül a víz és szennyvízhálózat bővítésére, a közvilágítás bővítésére és korszerűsítésére és a bölcsőde megépítésére is. Emellett pályázatot nyújtottak be egy teljesen új piactér és mellette egy közpark kialakítására, kerékpár-ügyességi pályával és utcai fitnesz sportolási lehetőségekkel. A hegyközpályi sportkomplexum is új arculatot kap. Száldobágyon és Újlakon a szennyvízhálózat kiépítése befejeződött, de sajnos akadályoztatva van egyelőre az átadása a nagyváradi közműveknek, de mindent megtesznek, hogy minél hamarabb sor kerüljön ennek a használatba vételére is. Az északi körgyűrű is érinteni fogja a községet, de megnyugtattak mindenkit, hogy az útvonal úgy lesz kialakítva, hogy az a lehető legkisebb mértékben zavarja a helyi lakosságot.

Borsi Lóránt, az RMDSZ Bihar megyei szervezetének ügyvezető elnökhelyettese minden helyszínen jelen volt, ahol a helyi közösséghez szólt, leginkább a közelgő választások fontosságát emelte ki. Ebben az évben választási maratonra kerül sor, mert lesz Európa Parlamenti választás, helyhatósági választás, parlamenti választás és államelnöki választás is. Fontos a magyar közösségek részvétele mindenik választáson, mert csak akkor van beleszólása a helyi, országos és európai döntéshozatalba, ha képviseltetve van minden szinten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában