Beruházások

2024.01.24. 12:12

Újabb közúti átjárók épülnek

Forrás: Bihar Megyei Tanács

A Bihar Megyei Tanács január 17-én két közbeszerzési eljárást írt ki két közúti átjárónak a tervezésére és kivitelezésére, melyek Nagyváradon, és az 1-es országúton, Fugyivásárhely felé fogják gördülékenyebbé tenni a forgalmat.

Az egyik egy 402 méter hosszú felüljáró, Kolozsvár irányába, a már létező körforgalom felett, a Fugyi felé vezető út, a fugyivásárhelyi körgyűrű és az 1-es országút kereszteződésénél. A tervezésre három, a kivitelezésre tíz hónapot szánnak.

A másik egy 191 méter hosszú aluljáró Nagyváradon, az Oneștilor és a Körös (Tudor Vladimirescu) utcák kereszteződésénél. Ez esetben a tervezés két, az engedélyek beszerzése egy, a kivitelezés 12 hónapot venne igénybe.

A két befektetés teljes költségét 86,3 és 95 millió lej közötti összegre taksálják, árajánlatokat 2024. február 29., csütörtök 15 óráig lehet tenni. A finanszírozást európai uniós pénzforrásokból, a 2021–2027 közti Észak-Nyugati Regionális Programon keresztül biztosítják, a szerződés a közeljövőben lesz aláírva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában