Új oldal

2024.01.29. 17:47

Új honlapja van a váradi önkormányzatnak

Az eddigieknél sokkal több magyar nyelvű tartalom van a nagyváradi önkormányzat új honlapján.

Forrás: PMO

BN-összeállítás

A www.oradea.ro honlap január 25-től megújulva áll a váradi polgárok rendelkezésére, a helyi magyarok pedig sokkal több magyar nyelvű tartalmat találhatnak rajta, mint a korábbi oldalon. A megújult honlap felhasználóbarát és mind számítógépről, mind laptopról, mind pedig mobiltelefonról könnyen kezelhető. Az új oldalt a felhasználók igényei szerint alakították ki, a következő szekciókkal: „Polgárok számára”, „Cégek számára”, „Nagyváradi városháza”, „Turista Nagyváradon”. A felület bal felső részében választható ki a nyelv, a honlap románul, magyarul és angolul is hozzáférhető. Az oldal magyar nyelvű változata is folyamatosan frissül, viszont a hivatalos dokumentumok, formanyomtatványok továbbra is csak románul lesznek hozzáférhetők. A városháza azt írja közleményében, hogy a honlap új, hatékonyabb keresőmotort használ, amelynek segítségével könnyebben, gyorsabban meg lehet találni a keresett információkat.

A hírrovatban több kategóriát alakítottak ki, így külön szekcióra bontva találhatók meg a „Hírek”, a „Közlemények”, az „Események”, a „Nyilvános konzultációk”, és a „Közösségi média” menüpontok. A honlapon a legfrissebb hírek mellett információkat lehet találni Nagyvárad oktatási rendszeréről, a város egészségügyi hálózatáról, a sportklubokról és bázisokról, a közlekedésről, a városi mobilitásról, a zöldövezetekről, a szociális szolgáltatásokról és egyebekről. A közbeszerzések átláthatóságát biztosítja az, hogy a honlap hozzá van kapcsolva a romániai elektronikus közbeszerzési portálhoz (SEAP). A weboldal eszközöket biztosít a könnyebb olvashatósághoz, ezért kiválasztható a szövegnagyítás/árnyékolás, szürkeárnyalat, nagy kontraszt, negatív kontraszt, világos háttér, olvasható betűtípus opció. A váradi önkormányzat új honlapját a LiftUp Solutions cég készítette 192.200 lejből (plusz áfa), a kivitelezési szerződést tavaly márciusban írták alá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában