Balesetek

2024.01.21. 15:22

Több szerencsétlenség is történt az 1-es számú országúton a hétvégén

Forrás: ISU Cluj

BN-összeállítás

Egy 48 éves férfi elhunyt, ketten pedig megsérültek egy balesetben szombaton a Kolozs megyei Gyalu és Magyarkapus között. A rendőrségi tájékoztatás szerint a szerencsétlenségben két autó volt érintett, az egyik jármű Bihar megyei rendszámú volt. Az egyik utast feszítővágóval szabadították ki a roncsok közül. A 48 éves kolozsvári férfinak nem voltak életjelei, próbálták újraéleszteni, de sikertelenül. A rendőrségi tájékoztatás szerint a balesetet a kolozsvári férfi okozta, aki jogosítvány nélkül ült volán mögé, autójával áttért az ellenkező sávba, ahol összeütközött a Bihar megyei rendszámú járművel. „A helyszíni vizsgálat során kiderült, hogy a gépjármű, melyet egy 48 éves Kolozs megyei férfi vezetett, Bánffyhunyad irányába tartva áttért az ellenkező sávba, ahol összeütközött egy másik gépjárművel, melyet egy 53 éves Bihar megyei férfi vezetett. A balesetben a 48 éves férfi életét vesztette. Megállapították, hogy a férfi nem rendelkezett jogosítvánnyal egyik járműkategóriára sem. A másik jármű vezetőjét, illetve annak 43 éves utasát kórházba szállítottak. A vizsgálat során kiderült, utóbbi jármű vezetője nem fogyasztott alkoholt vezetés előtt” – írta közleményében a Kolozs megyei Rendőr-főkapitányság.

Gyermekek is megsérültek

Vasárnap reggel ismét súlyos baleset történt az 1-es jelzésű országúton, Bánffyhunyadtól nem messze, Malomszeg (Brăișoru, Kolozs megye) közelében. Az elsődleges vizsgálatok szerint a balesetet egy 22 éves férfi okozta, aki Nagyvárad irányába haladt. A balesetben két jármű volt érintett, egy személyautó és egy mikrobusz, az ütközés következtében mindkettő jelentősen megrongálódott.

Forrás: Lavinia Gordan/ISU Cluj

A rendőrségi vizsgálatok során kiderült, hogy a 22 éves fiatal Nagyvárad irányába haladva egy veszélyes kanyarban elvesztette a jármű feletti irányítását, az autó áttért az ellenkező sávba, ahol összeütközött egy kisbusszal, amit egy 30 éves kolozsvári férfi vezetett. Egyik járművezető sem volt alkoholos befolyásoltság alatt. A két járművezetőt a tűzoltóknak kellett kiszabadítaniuk a roncsok közül. A balesetben a kisbusz utasai közül többen megsérültek: egy 30 éves nő és négy gyerek, akiknek életkora 7 hónap és 11 év közötti. Mindannyiukat, beleértve a két sofőrt is, kórházba szállították, állapotuk stabil volt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában