Tudnivalók

2024.01.11. 09:11

Jogosítvány a jövőhöz: január 24-ig lehet pályázni

Sajtóanyag

Kifizetik a sofőriskolát hátrányos helyzetű fiataloknak. A kilencedik alkalommal meghirdetett pályázati lehetőség olyan hátrányos helyzetű fiataloknak szól, akiknek a munkavállalásnál feltétel vagy előny a gépjárművezetői engedély, illetve hasznos eszköz a munkaköri teendők ellátásában vagy kiterjesztésében azoknak, akik már dolgoznak. Pályázhatnak 18-25 év közötti, hátrányos körülmények között élő fiatalok, akik B, C vagy D kategóriájú gépjárművezetői engedélyt szeretnének szerezni, beleértve a traktorra, trolibuszra és villamosra érvényes hajtási engedélyt is. A támogatás magába foglalja a sofőriskolai tandíjat és a járulékos költségeket.

A pályázatokat 2024. január 24-ig lehet beküldeni interneten vagy postán, A Közösségért Alapítvány honlapján (https://pentrucomunitate.ro/hu/jogositvany) található űrlap és tájékoztató szerint.

A pályázati űrlaphoz öt kötelező dokumentumot kell mellékelni: motivációs levél; jövedelemigazolás (szociális ankét); támogató nyilatkozat, ajánlás; árajánlat a sofőriskola részéről; iskolai végzettséget igazoló okirat.

Előnyt jelenthet egy munkáltatói igazolás, mely tanúsítja, hogy a hajtási engedély feltétel vagy előny a munkahely megszerzésénél vagy megtartásánál, illetve egy civil szervezet vagy egy állami intézmény ajánlása, amely indokolja a támogatás szükségességét. Azok a fiatalok, aki a program korábbi kiírásaiban megszerezték a gépjárművezetői engedélyt, és egy másik kategóriára szeretnének pályázni, a kitöltött pályázati űrlaphoz csak a jogosítványról készült fénymásolatot, az árajánlatot és a motivációs levelet kell mellékeljék. Részletek: https://pentrucomunitate.ro/hu/jogositvany.

A programot 2015 óta szervezi A Közösségért Alapítvány a MOL Románia anyagi támogatásával. Az előző nyolc kiírás során 337 fiatal pályázott sikeresen, közülük 169 szerzett hajtási engedélyt, 55 pedig tanulmányait folytatja vagy vizsga előtt áll.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában