Imahét

2024.01.17. 16:09

Imahét a Krisztus-hívők egységéért

Forrás: KREK

ERDON-összeállítás

A „Szeresd az Urat, a te Istenedet, teljes szívedből, teljes lelkedből, teljes elmédből és teljes erődből, és a felebarátodat, mint magadat!” (Lk 10, 27) mottó jegyében zajlik 2024. január 13–21. között Nagyváradon a Krisztus-hívők egységének imahete. A január 16-i, kedd esti alkalmat a Messiási Zsidó Hitközség zsinagógájában tartották, ahol házigazdaként Nagy Dávid köszöntötte az egybegyűlteket. A magyar történelmi egyházak képviseletében felszólalt Dénes István Lukács református püspökhelyettes, dr. Kovács F. Zsolt váradújvárosi római katolikus plébános, Mátyás Attila evangélikus-lutheránus lelkész és Kardos József unitárius tiszteletes.
Az imahét további időpontjai és helyszínei a következők: január 18., csütörtök, 18.30 óra – Tabor pünkösdista templom; január 19., péntek, 18 óra, Szent Mihály és Gábriel arkangyalokról nevezett ortodox templom; január 20., szombat, 18 óra – váradréti református templom; január 21., vasárnap, 18 óra – Szent Miklós görögkatolikus katedrális.
Az idei imaalkalmakon a görögkatolikus Caritas szegénykonyhájának működését lehet anyagilag támogatni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában