Forgalom

2024.01.08. 18:04

Forgalmi gondokkal járt az iskolakezdés

Bár már a 2023-as év utolsó napján átadták Nagyváradon a Baross/Dacia híd és a nagypiac közötti szakaszon kiépült hét közúti aluljárót, az igazi megmérettetés hétfőn reggel, az idei első iskolai napon érkezett el.

Forrás: ebihoreanul.ro

Fotó: Paul Lelea

BN-összeállítás

Az iskola kezdédésével a forgalom is sűrűbb lett, reggel 7 óra után a központi részeken több utcán is feltorlódtak a kocsisorok: a Rogériusz negyed felől a Baross-híd irányába tartó autósok lépésben haladtak, a Püspöki/Ştefan cel Mare úti ANL-tömbházaktól a Körös áruházig 20 percbe került az autós utazás. A feltorlódott kocsisorok a villamosközlekedést is gátolták a Fő/Republicii utcán. Ugyanilyen jellegű gondokba ütköztek a Váradszőllős/Nufărul negyed felől a központ felé haladó gépkocsivezetők is, akik a Vámház/Evreilor Deportați vagy a Várady Zsigmond/Mihail Kogălniceanu utcákon kellett kikerüljék az aluljárókat, de az Oradea Plaza melletti körforgalomnál szintén torlódás alakult ki. A legnehezebb dolguk a Mareşal Averescu útról a központ felé igyekvő sofőröknek volt, ugyanis az aluljárók megnyitása után az autósoknak muszáj volt áthaladniuk ezen, és csak úgy tudták megközelíteni a városközpontot a Nagyvásártéren keresztül, ha megkerülik a parkot. Itt is lépésben haladt a forgalom. Több szülő inkább a Szakszervezetek Művelődési Háza előtti térre hajtott be, hogy kitegye a Gojdu líceumba járó gyerekét. A 30-as óvoda melletti kereszteződésben feltorlódott autók a Zárda/Mihai Viteazul és a Kapucinus/Traian Moșoiu utcákon okoztak dugót. Ezzel szemben a park másik végén, a villamosvonal kereszteződésénél sokkal zökkenőmentesebben haladt a forgalom. Ahogy arra számítani lehetett, reggel 8 óra után normalizálódott a forgalom az említett részeken.

Forrás: ebihoreanul.ro

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában